Проблемче с монитора, прикачил съм снимка - ако може помощ

V.Andreev

Well-Known Member
Здравейте колеги,

Погледнете тази снимка : тук

Снимката не е от моя компютър но проблема е същия, някаква сянка имам от дясно, дръпнах всички драйвери на видео картата и т.н и пак си седи.

Много ме заболяват очите нещо, и си мисля, че е от монитора.. идей?

Поздрави
В.Андреев

От: Проблемче с монитора, прикачил съм снимка - ако може помощ

Като го закачиш към друг компютър пак ли е така?

Монитора ти LCD ли е?

Мда : SyncMaster™ 2053BW 20" LCD monitor - имам и един друг на другия комп там е LED.. ( на няколко месеца )

А някога размагнетизирваме пускал ли си му :D
Там в менюто ти би трябвало да е нещо от сорта на degauss

едит: то лцд било :) да не се чете тогава :)

Щом е лцд кофти, най-вероятно е некой кондензатор или нещо "по-така". При всички случай минимум отваряне

Чак така ли ? :(

Колега, имах подобен проблем и се оказа видео кабела. Моя съвет е да вземеш от комшията неговия и да пробваш, преди да отваряш каквото и да е.

Да верно и това е възможно.
От прецакан кабел може леко да раздвоява букви/образ, за променя цжят - предимно в леко розово и др гадории, но честно точно това от шота не съм виждал. Естествено тествай първо с нов убав кабел с филтри, армиран

Проблема едва ли е от кабела. Питах го дали монитора му е LCD, щото и моя е такъв и аз имам същия проблем, но вече му свикнах. Сянката в дясно не се появява винаги, често изчезва. Примерно забелязах, че изчезва при някакво случайно сътресение на масата (ако някой я бутне), вследствие на което монитора се разклаща леко. Също така сянката изчезва когато хвана монитора отстрани и го завъртя леко около оста му или го преместя малко встрани. А понякога е достатъчно само да хвана монитора от двете му страни, без да го движа за да изчезне. Т.е. този проблем реагира и се оправя при движение и натиск, за това си мисля, че не е от кабела, а вероятно нещо вътре в него.

Проблема едва ли е от кабела. Питах го дали монитора му е LCD, щото и моя е такъв и аз имам същия проблем, но вече му свикнах. Сянката в дясно не се появява винаги, често изчезва. Примерно забелязах, че изчезва при някакво случайно сътресение на масата (ако някой я бутне), вследствие на което монитора се разклаща леко. Също така сянката изчезва когато хвана монитора отстрани и го завъртя леко около оста му или го преместя малко встрани. А понякога е достатъчно само да хвана монитора от двете му страни, без да го движа за да изчезне. Т.е. този проблем реагира и се оправя при движение и натиск, за това си мисля, че не е от кабела, а вероятно нещо вътре в него.

Точно - по - оправя се малко като го размърдах !!!!!!

Мерси много - РЕП !

Re: От: Проблемче с монитора, прикачил съм снимка - ако може помощ

Т.е. този проблем реагира и се оправя при движение и натиск, за това си мисля, че не е от кабела, а вероятно нещо вътре в него.

Проблема най-вероятно ти е в кабела, защото докато правиш тези движения местиш и кабела. Вземи си един нов и ще се оправ.

Аз пък на моя ЛСД имам едно много малко леко потъмно петънце, което се забелязва само на фона на някои цветове. Все още не съм разбрал от какво е.

Горе