Проблем ли е смяната на ИП на един сайт ?

gshopov

Well-Known Member
Здравейте,

дайте сега да видиме зле ли е или не е зле смяната на ип на един сайт

ако смяната на ип-то не доведе до спирането на сайта , примерно
ползване на 1 дб за 2-та хоста и запазване на файловата структора и на двата хостинга и примерно след 1 месец или повече стария се спре

тоест интересувани само по-себеси сменянето на ип-то дали ще доведе до негативен резултат

От: Проблем ли е смяната на ИП на един сайт ?

не не говорим за скорост а за смяна на ип
днес коментирахме с един клиент иска да сменя хостинга само че му казали че ще се отрази негативно на резултатите ,
не говоря за положително а за негативно , и не говоря за смяна на държавата локацията и прочие просто смяна на ип може ли да се отрази негативно

Определено не. То какво общо има всъщност ип-то... Не знам някъде да се индексира по ип-та, ако това имаш пред вид, щото за друг негативизъм не се сещам честно.

Аз днес си смених сървъра и съм с ново IP, не вярвам това да има някакво значение.

е то и ние го правихме това в начлото на годината :) със смяна на днсите ама бяха едни проемни на TTL + днс редирект + 15 минути за повечето хора тези с опънднс по малко от 5 паралелна работа на двете машини за три седмици за да може по бавните доставчици да прехвърлят и техните днси отново без проблеми

Сменял съм IP на голям сайт. Абсолютно никакво отражение нямаше върху трафика.

В рамките на месец смених не само 2-3 IP-та, ами и хостинги... Не само, че нямаше негативен ефект в серпа, ами и дори се вдигна PR-а :D

Горе