Проблем със зареждане на страница Prestashop

Fozzy

Well-Known Member
Здравейте! Ползвам Prestashop за един онлайн магазин. Реших да си ъпдейтна софтуера до новата версия. Дотук добре. Само, че съм на някакъв тегав немски хостинг, който е на PHP4. Допитах се до съпорта им и ми казаха с някакви записи в .htaccess, че мога да ползвам петицата. Така и направих, ъпдейтнах магазина, но сега на повечето страници ми изкарва "The page isn't redirecting properly". Пак питах немците, ама те мързеливи и учтиво ми отказаха да ми помогнат с отговор от типа "Беги от тука, вари питай във форума на пхп4". Та някой може ли да помогне за решаването на проблема?

Поздрави!

Re: Проблем със зареждане на страница

Такъв проблем може да се получи ако си счупил някой от стандартните правила на преста-та. Предполагам, че са по-дълги, а при отварянето на файла със стандартния ноутпад се променя форматирането и някои редове се чупят. Най-добре направи следното:
1. Намираш стандартния за престашоп .htaccess
2. Отваряш го с ноутпад ++ на цял екран и проверяваш дали случайно някой ред не се променя.
3. Добавяш в началото това:
Код:
AddType x-mapp-php5 .php
AddHandler application/x-httpd-php5 .php
AddHandler cgi-php5 .php

Виж тази страница в дъното http://www.prestashop.com/wiki/External_or_Friendly_URLs/
И най-вече редовете като
Код:
RewriteRule ^lang-([a-z]{2})/([a-zA-Z0-9-]*)/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)\.html(.*)$ 
/product.php?id_product=$3&isolang;=$1$5 [L,E]
Този ред трябва да изглежда така:
Код:
RewriteRule ^lang-([a-z]{2})/([a-zA-Z0-9-]*)/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)\.html(.*)$ /product.php?id_product=$3&isolang;=$1$5 [L,E]
Отнася се и за всички останали надолу.

Последно редактирано:
Re: Проблем със зареждане на страница

В .htaccess-a имам следните редове за php5:

Код:
AddType x-mapp-php5 .php
AddHandler x-mapp-php5 .php

Като ги заменя с твоите възниква грешка, а така работи ок. Иначе проблема не е във френдли адресите, напротив - те са изключени и продуктите се зареждат. Дава грешка като опитам да вляза например в страницата за контакти или в админ панела.

Горе