Това може би не е най-приятната новина, която можеш да чуеш след въпросът си. 500 лева не са малко. Беше ли уведомил родителят за тези регистрации? Хубаво е, когато ползваш данните на родител да му кажеш, защото макар и учудващо повечето знаят какво да правят, когато трябва да платят на държавата. :XЗдравейте.
Днес получих писмо от НАП, че канят баща ми за "подаване и съставяне на АУАН във връзка с неподадена Декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2010 г.".
Ползвах Мобио тогава, и защото нямах 18 години, трябваше да ползвам данните на родител.
Сега какво?
Това може би не е най-приятната новина, която можеш да чуеи след въпросът ти. 500 лева не са малко. Беше ли уведомил родителят за тези регистрации? Хубаво е, когато ползваш данните на родител да му кажеш, защото макар и учудващо повечето знаят какво да правят, когато трябва да платят на държавата. :X
Ако не е тайна как дойде писмото?Здравейте.
Днес получих писмо от НАП, че канят баща ми за "подаване и съставяне на АУАН във връзка с неподадена Декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2010 г.".
Ползвах Мобио тогава, и защото нямах 18 години, трябваше да ползвам данните на родител.
Сега какво?
Ако не е тайна как дойде писмото?
Можете при връчване на акта (АУАН) да входирате възражение.
С каква обосновка?
Няма да псувам, ако ще го правя ще е в другата тема която е само за нас си!
Лошо за всички колеги, които са пострадали независимо от възрастта им!
Не съм нито икономист, нито счетоводител, за счетоводство си имам човек който като ми потрябва си върши работата.
Искам обаче да ми се обясни едно!
Как от 2.40, смс. за мен примерно с триста зора остават 0.90 стотинки, Държавата си прибира нейното, оператора също и мобио също, и накрая пак още пари ми искат. Е мамка му, да вземем от 2.40 да дадем 2.35 на тях и на нас да останат само 0.05. Както казах ще се въздържа от ругатни "но считайте, че съм ги казал".