Проблем с добавянето на Emojis в Серп на Wordpress сайт

bgtifo

Well-Known Member
Здравейте колеги,

имам един сайт на Wordpress. Използвам последната безплатна версия на Yoast SEO.

Опитвам се да добавя Emojis (малки цветни икони), които да се появят в серпа при търсене.

Добавям иконки в мета описанието директно в Yoast и се появяват в SERP-а.

Обаче се опитвам да добавя икони в заглавието, но те не се появяват в SERP.

На какво се дължи това според вас.
 
@ReminD е царят на тия чалъми.
 
Дължи се на cancer тема, която ескейпва всичко, вкл и въпросните символи, бих погледнал във файловете където се рендерират нещата, как излизат, ама тука вече @Noke трябва да каже, но май е кой както си реши в структурата на темите?

Имай напредвид, че 'цвета' на иконите, често зависи от ОС-а и window theme-а. И по експириънс - гугъл понякога изкарва 3, понякога 1, понякога изобщо не рендерира емоджита! Но пак по опит, най-много по 3 слагай

едит: сега препрочетох, че проблема ти е, че не излизат в гугъл - ами да, някой път излизат, някой път не.... Гледай да са от по-нормалните икони, разгледай тук - по завъртяните не излизат : https://saney.com/tools/google-snippets-generator.html

Ако иконите се появяват коректно в сайта , тоест в тайтъла горе на браузера, проблема не е в темата, просто гугъл ги ескейпва, няма какво да направиш - търси други подобни иконки.
 
Последно редактирано:
Не разбрах за кое заглавие става дума - h1 heading, title?
Суров ХТМЛ в полето за заглавие на поста никога не е можело да се пъха.

При желание, човек може да си редактира темичката и примерно да разкара дефолтното заглавие и да плесне къстъм поленце вместо него с каквото му душа иска.
 
Да да, то реално браузерите отговарят как да се рендерират въпросните емоджита ( не се водят html ) , не друго, при първо прочитане помислих, че нещо се ескейпва, ама не е това.

♬ ▂ ▃ ▅ ▆ █▀▄█ ▒▓ ▀▄▀▄ ❥ ✿ ❋ ✩ ✮ ✯ ✰ ❶ ❷ ❸ ❹ ❺ ❻ ❼ ❽ ❾ ➀ ➁ ➂ ٩(͡๏̯͡๏)۶ Ƹ̴Ӂ̴Ʒ ► ▼ ✓ ✔ ✖ ➜ ➢ ➣ ➤ ➔ ⬅ ⬆ ⬇ ⬤ Ꙭ ➔ ✈ ♼

Тези със сигурност работят, но зависи от ОС-а и къде се рендерират и от кой браузър.
 
Най-вероятно някоя от санитизиращите функции ги забърсва.
 
Не не, просто гугъл ги разчиства, емоджитата много рядко ще се рендерират в гугъл, тези аски символи, по-нормалните като горе да, ама емоджита - почти не съм виждал в тайтълите, гугъл нещо не и се кефят, че може да се ползват за кликбайт.

Proof: - вирал видеа от тубата, където тайтълите са и пълни с емоджита за вирал > иконите излизат ( в сайта - youtube ) -> в гугъл - не излизат, при видеото, така че дори си режат собствената платформа.
 
@ReminD и @Noke

Благодаря Ви колеги. Сега ще видя какво ще направя. Става дума за title на страницата на Wordpress. Някъде четох, че трябва да мигрирам към Yoast Premimum, за да ми излизат в тайтъла. Гледах сайтове на разни колеги и им излизат емоджитата в Серп. По-интересното е, че в дескрипшъна се появяват, а в тайтъла не искат :) тези примерни иконки, които @ReminD е посочил ми се струва, че може и да се появят, но още не съм пробвал пък и не са по темата на сайта, но ще избера нещо от тях. Ще пиша отново!
 
Значи опитах и от иконките, които ми пусна @ReminD излизат ми в тайтъла на браузъра, но не излизат в serp. Все тая няма да ги използвам. В дескрипшъна обаче се появяват, така че едно голямо БЛАГОДАРЯ!

Имам още един въпрос, за да не отварям нова тема... Понеже съм балък си бях качил един плъгин за превод на страниците на друг език. По-късно го изтрих този плъгин, обаче преведените страници останаха в индекса.... нещо от сорта на https://saita.com/us/stranica. Това много обърка нещата и в индекса започна да се появява дублирано съдържание и други порблеми. Опитвам се да се справя с проблема като в Yoast задавам за дадената страница да е канонична. Обаче като се опитам да фечна страницата в конзолата ми пиши: Ами сега, нещо се обърка опитайте по-късно и това вече ми се показва 5-ти ден. Търсих проблеми и грешки, но такива не са отчетени.
 
Нали вече ги няма въпросните страници? Гугъл ще ги махне сам, малко и той работа да свърши. А това, че не излизат в СЕРПА в тайтъла - ами няма веднага да излязат? Трябва да се реиндексира.
 
Нали вече ги няма въпросните страници? Гугъл ще ги махне сам, малко и той работа да свърши. А това, че не излизат в СЕРПА в тайтъла - ами няма веднага да излязат? Трябва да се реиндексира.
Да, и аз на това се надявах, че ще ги махне но минаха 3 месеца и няма ефект. Стоят си в индекса. За това сложих каноникал, но не мога да разбера защо конзолата не иска да фечне страницата като я подам.
 

Горе