Проблем с колацията на БД-то при местене на Openx? Йероглифи..

kostianev

Member
Здравейте експерти, имам следният проблем. Имам OpenX на старият хост, но преместих платформата на друго място и кампанийте, които съм кръстил с кирилица ми се изписват с Йероглифи..

При експорта на Базата Данни въобще не се съобразих с колацията й, а импортирах пак на изуст. Сега в резултат на това ми излизат йероглифи. Погледнах старата База, там колацията е cp_1251bulgarian_ci , в новата самите таблици пак са така, но най-отдоло дефаулт настройките бяха swedish-нещо си..

Промених да си е пак cp_1251.. но пак ми изписва Йероглифи, поправих базата, какво ли не правих и пак същото? Какво да направя, за да ми изписва кирилицата?

Отвори експортнатата база с текстов редактор. Ако кирилицата се чете - значи проблемът е или при импорта или при конекцията към базата. Ако не ти се чете кирилицата още във суровия SQL файл - значи си оплескал експорта и ще трябва да го правиш наново.
В случай, че кирилицата се чете, пробвай да направиш следната модификация на ОпенХ:

file: openx/lib/OA/DB.php
търсиш: $oDbh->setFetchMode(MDB2_FETCHMODE_ASSOC);
след този ред добавяш: $oDbh->query(“SET NAMES cp1251”);

file: openx/lib/OA/Dal/Delivery/mysql.php
търсиш: if (@mysql_select_db($dbName, $dbLink)) {
добавяш: @mysql_query(“SET NAMES cp1251”);

Ако не стане, може да пробваш и с utf8 вместо cp1251 в редовете, които добавяш.

P.S. Ако не се оправиш - кажи с коя версия на ОпенХ си за да мислим други варианти.

От: Проблем с колацията на БД-то при местене на Openx? Йероглифи..

Направих експорт на БД-то и го отворих с txt редактор, но пак ми показва маймуницата. Пробвах и да добавя редовете във файловете, при първият ми показа грешка:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/lxstudio/public_html/ads/lib/OA/DB.php on line 215

При вторият файл всичко е ок, но пак ми показва маймуница. Лошото е, че немога да направя експорт на БД-то от старият хост, защото вече OpenX ми е генерирал доста данни?

Версията ми е 2.8.2

Ако успееш да подкараш промяната в първия файл би трябвало да ти се оправи проблема.
За да се получи тази грешка нещо си объркал със синтаксиса на езика. Опитай пак да го направиш, може случайно да си допуснал някоя грешка. Може да пробваш и двойните кавички да ги замениш с единични '

Смених синтаксиса с ' и се оправи. Всичко работи нормално сега! Благодарско

Тогава ги оправи кавичките и във втория файл, че да работи всичко коректно. ;)

Така и направих :)

Горе