Проблем с компютър и интернет

Ivo94

Well-Known Member
Наскоро смених модема на БТК и един от общо 4 компютъра в мрежата не отваря коректно различни страници в интернет. Интересното е че примерно не отваря http://google.bg , но отваря https://google.bg без проблем. Същото се случва и с Youtube и подобни, които са с SSL сертификат. Основния проблем в момента, е че примерно зарежда една страница, но когато тя има външни елементи в нея, примерно Facebook connect или подобни и браузерите чак забиват заради неустановена връзка със трети страници. Настройките за интернет са си коректни и не мога да разбера какво се случва. За вируси е сканиран заради проблема с няколко антивирусни. Странно ми е и ще съм благодарен ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да помогне.

да няма нещо в хост фаила или да са избрани на самата връзка на уиндоуса други някакви днси ?

пп оцелвайте секциите че офтопика не се показва...

От: Проблем с компютър и интернет

ДНС-ите са си нормални (след консултация с "експертите" им по телефона), ИП настройките в момента на компютъра са да ги получава автоматично, защото когато се зададе фискирано ИП (различно от останалите) просто нета се губи :) в чудо се видях, и това след смяната на модема се получи. Този компютър не го бях "барал" известно време, но днес нервите ми скъса. А този хост файл къде да го търся?

а като дадеш да са други днсите какво прави - на самия уиндоус дай

да няма някакъв блокаж за него на порт 80 хттп работи на 80, хттпс на 443 и затова може да не отваря нормалните сайтове без сертификат

имаш един файъруол преди много години (софтурене имаше бутон за спиране на уеба)

От: Re: Проблем с компютър и интернет

а като дадеш да са други днсите какво прави - на самия уиндоус дай

да няма някакъв блокаж за него на порт 80 хттп работи на 80, хттпс на 443 и затова може да не отваря нормалните сайтове без сертификат

имаш един файъруол преди много години (софтурене имаше бутон за спиране на уеба)
Това къде го търся, къде на Уиндоуса, че не ми е ясно?

ВИЖ ДАТАТА НА КОМПЮТЪРА КОЯ Е :D

От: Re: Проблем с компютър и интернет

някакъв фаиъруол към антивируса бих проверил не ползвам активно уиндоус
Изключвах и антивирусни и защитни стени по отделно, ефекта същия. Това с датата не го разбрах :) Интересно е че стана след смяната на модема а трите останали компютъра работят. Този го пробвах и с WiFI връзката му и пак същото. Май ще го пробвам на друга мрежа да видим как е преди тотално да го ресетна, че ми писна

на мен когато датата на PC е задна, дава грешка със сертификатите, затова,

на мен когато датата на PC е задна, дава грешка със сертификатите, затова,

Абе точна си е датата :) може и да е нещо подобно :) , но не го откривам

датата прави проблем при https

Ако скайп и хттпс а работят а няма хттп най логичното е да е блокиран порт 80 от нещо майни антивирусната и файъруола (не

Такааа :) мисля, че проблема е решен. Махнах от Скайп - Инструменти->Настройки->разширени->свързване - отметката да се ползват портове 80 и 443 за допълнителни свързвания и от Интернет Щита на Аваст да сканира доверени сайтове (или по-точно тези, които са изключения) и всичко литна за момента :)

хаха , кулайс е прав междудругото, иначе радвам се че си оправил проблема

Да допълня, премахнах и ADBlock и MOZbar-а от Хрома и връзката и отварянето на сайтовете стана още по-бърза :)

Горе