Проблем с попълване на декларация 1

mvmrik

Well-Known Member
Здравейте, миналата година изпуснах срока и всеки месец след като си платя осигуровките трябваше да ходя и до НАП, за да подавам декларация 1 за миналия месец. Разбрах че можело да се подаде тази декларация за година, а не да ходя всеки месец и да я подавам. Работата е там че вече 3 счетоводителя питам и никой не знае как се подава за година? Аз се осигурявам на 420 лева, та въпроса ми е ако някой знае - какво трябва да се въведе, защото ако е за месец се пише 420, ако е за година пак ли трябва да е 420 или да се умножи по 12 и да се напише 5040. Освен това всеки месец има работни дни - например 21, 23 и т.н. Там също незнам какво да въведа при подаване за година. Също така има един код 12, казаха ми че трябвало да бъде 22, но не бяха много сигурни.

Така че ще ви помоля ако някой знае как да ги попълня тези неща да каже, ако не, поне има ли някъде обяснение как става, защото търсих, но не намерих.

От: Проблем с попълване на декларация 1

Попълваш си декл. 1 сякаш ще я подаваш за м. януари - всичко както си е: брой дни за януари, 420 лв. ос. доход и т.н. Само на вид осигурен вместо 12 пишеш 22 и си готов. Отиваш, подаваш и цяла година нямаш грижи.

От: Проблем с попълване на декларация 1

Мерси много, утре ще ходя да подавам.

Горе