Проблем с преместване на сайт на друг хостинг.

lowriderzzz

Well-Known Member
Здравейте! Преди малко си преместих сайта на нов хостинг. От хостинг фирмата ми помогнаха за миграцията, но тъй като сайта е на български сега всичко излиза с въпросителни.

Сайта е на wordpress - имам back up, имам и всички други файлове, които са извън wordpress.

Има ли някакъв начин или някоя настройка за поправяне на текста вместо поотделно да си играя да го кирилизирам ?

www.savetizasreshti.com - ето го сайта

От: Проблем с преместване на сайт на друг хостинг.

грешна кодировка на символите в базата данни. Може да се е случило при експорта, може и при импорта (въпреки, че тогава обикновено е следствие от експорта). Бекъпа на базата данни ти е калпав. Използвай phpmyadmin (като най-ламерско решение) за да си експортираш базата данни в utf8

грешна кодировка на символите в базата данни. Може да се е случило при експорта, може и при импорта (въпреки, че тогава обикновено е следствие от експорта). Бекъпа на базата данни ти е калпав. Използвай phpmyadmin (като най-ламерско решение) за да си експортираш базата данни в utf8

Тоест сега като е вече така с ???????? като го експортна да очаквам следващия път като го импортна да е нормално ли ?

От: Re: Проблем с преместване на сайт на друг хостинг.

от стария хостинх го експортваш през phpmyadmin и го импортваш в новия и би трябвало да е оправено

Стария хостинг изтече вече. Бекъпа го направих преди около месец. От тогава до сега почти нищо не съм бутал по настройките.

Стария хостинг изтече вече. Бекъпа го направих преди около месец. От тогава до сега почти нищо не съм бутал по настройките.

Като видя в source coda на сайта ми показва UTF-8
view-source:savetizasreshti.com
<meta charset="UTF-8" />

Експортваш и импортваш докато не започнеш да виждаш буквичките както трябва :) Понякога нещата изглеждат маймунски и може да се говори за конвертиране, но тези въпросителни никак не са добре, показват пълна липса на информация.
В phpmyadmin можеш да видиш съдържанието на всяка част от базата данни, а преди това даже можеш даже да отвориш експортнатите файлове с Notepad и пак да видиш как изглеждат нещата. Където видиш Encoding, слагай на utf-8.
HTML кода не го гледай, проблема не е там, особено като навсякъде имаш ????

Мога да покажа как изглеждат нещата при мен, това е част от обикновен phpBB3 форум дето нямам проблеми с кирилицата:
http://prntscr.com/50q68u
http://prntscr.com/50q4u9

Като видя в source coda на сайта ми показва UTF-8
view-source:savetizasreshti.com
<meta charset="UTF-8" />

трябват ти 2 неща:

1. Достъп до стария хостинг
2. Някой сисадмин, който си разбира от работата

Защо си натоврил тези нелогични глупости в ДНС-а на домейна ? В момента сочи към 2 различни доставчика с 2 различни IP-та. Цялото местене от един доставчик на друг ти е фал старт. Почни от начално или намери някой който да го направи вместо теб.

трябват ти 2 неща:

1. Достъп до стария хостинг
2. Някой сисадмин, който си разбира от работата

Защо си натоврил тези нелогични глупости в ДНС-а на домейна ? В момента сочи към 2 различни доставчика с 2 различни IP-та. Цялото местене от един доставчик на друг ти е фал старт. Почни от начално или намери някой който да го направи вместо теб.

Оправихме го това с енкодинга. Как да оправя това с DNS-ти дето викаш. На godaddy съм там има 4 полета за nameservers.
От тука ли да ги оправям ?
nameservers.png

В смисъл за това ли имаш предвид?

Разкарай излишните nameservers

Горе