Странникът
Well-Known Member
Използвам Уордпрес за един от сайтовете. Харесах си една тема, но само заради визията, иначе трудна откъм функционалност. Наскоро, преди около месец някъде излезе нова версия на темата и я обнових. От тогава до сега аваста пищи за вирус - троянски кон в css файла. Когато го отворих всичко беше кодирано. Смених го с валидния css, който трябва да си бъде - и нямаше проблем. Но днес аваста пак пищи, съответно css файла отново е пренаписан. До там се стига, че не мога да отворя админ панела за да премахна css файла - аваста блокира достъпа.
Както и да е, имам по-стара версия на темата, ще я сменя и предполагам всичко ще бъде наред. И същевременно ще си потърся някоя друга, хубава и читава тема.
Просто ми е интересно какво се съдържа в кода, искам да разбера какво са вкарали авторите в кода, по какъв начин се дописва css файла - дали има дупка в темата или с помощта на някакъв код в самата тема пренаписват css файла. Интересното е, че няма проблеми със сайта, работи си всичко, css настройките са добре.
Темата е Calotropis, версия: 1.5.2, Автор: itxitx.
Темата е от хранилището на теми в Уордпрес орг, следователно би трябвало да е "чиста", но знае ли човек.
Както и да е, имам по-стара версия на темата, ще я сменя и предполагам всичко ще бъде наред. И същевременно ще си потърся някоя друга, хубава и читава тема.
Просто ми е интересно какво се съдържа в кода, искам да разбера какво са вкарали авторите в кода, по какъв начин се дописва css файла - дали има дупка в темата или с помощта на някакъв код в самата тема пренаписват css файла. Интересното е, че няма проблеми със сайта, работи си всичко, css настройките са добре.
Темата е Calotropis, версия: 1.5.2, Автор: itxitx.
Темата е от хранилището на теми в Уордпрес орг, следователно би трябвало да е "чиста", но знае ли човек.