Проблем с Total Import Pro модул за Prestashop

ggenchev

Active Member
Здравейте, закупих си наскоро този модул, заради бъгавия вграден в Престата контролер за импортиране на csv файлове, който над 500 наведнъж се чупи.
Работи като пушка, вкарва наведнъж по 3-4000 продукта, но...премества ги в Home категорията, като стои отметката и на тяхната си категория.
Оттам започва едно циклене на админ панела, ужас.Писах на разработчика, писах на ония от официалния съпорт (които ми отговарят едно и също, как трябвало да се свържа с програмиста) - нямам отговор от дни.
Гледам доста теми, в които същия модул за Open cart няма такива проблеми, някой използвал ли е такъв за Prestashop и сблъсквал ли се е с такъв казус?

От: Проблем с Total Import Pro модул за Prestashop

Да не бъркаш в нещо в настройките?
Аз не съм работил с преста, но съм имал проблеми с импорта с опънкарт винаги когато нещо не е наред с настройките или пък има много изображения за дърпане от друг сървър примерно, а ми се е случвало и когато продуктите са много с много опции и съм задал много функции за изпълнение.

Да не бъркаш в нещо в настройките?
Аз не съм работил с преста, но съм имал проблеми с импорта с опънкарт винаги когато нещо не е наред с настройките или пък има много изображения за дърпане от друг сървър примерно, а ми се е случвало и когато продуктите са много с много опции и съм задал много функции за изпълнение.
Ами, какво да ти кажа, специално гледам да са None във Field Mapping всички опции, освен името на продукта и цената и мета тайтълите, таговете и дескрипшъна.Изображения не импортвам, имат си продуктите и слава Богу, не ги затрива.
Има опция за Simple Stock Update но аз искам и други полета да ъпдейтна, не само цените - като я задам предполагам знаеш че се появява само за цена, количество и още 2-3.
Добре че запазих един бекъп оня ден на базата, майка му стара. :(
И като се изпраскат ъпдейтнатите, глей кво става после, едно зареждане по 7-8 секунди в админа, ужас...
Да дам скрийншоти на всяка стъпка?

Ами дай, да видим.
Значи проблема се получава при ъпдейт, по какво ги ъпдейтваш, не може да ги ъпдейтваш по име, трябва да ги ъпдейтваш по SKU, model и там другите опции, ако ги ъпдейтваш по нещо което нямаш възможно е от там да става кашата.

Ако сайта ти е с 20 продукта и ти вкараш още 4000 много ясно, че ще ти бози админа. Това ли правиш?

*не съм го ползвал този модул....

Този модул в последната стъпка има опция да ги вкарваш на порции, тоест първо от 1 до 1000, после от 1001 до 2000 и така нататък или както ги зададеш.
Проблема идва при ъпдейт и според мен причината е в това по какво ги ъпдейтва.

Сайта ми е със 7500+ продукта, вкарани ръчно.

the.rampage.rado, доколкото съм могъл, "изпържих" максимално хостинга (max_execution_time-3600, max_input_vars-10000, memory_limit-256M и прочие екстри), админа си ми е пушка.Сега също се пооправи, зачистих от базата данни с една заявка продуктите от Home категорията:
DELETE FROM ps_category_product WHERE id_category = 2;
Проблема е, че не искам да ми ги поставя в Home този модул.
buymore, сега ще нацъкам скрийновете, само да добавя, вчера се ъпдейтна модула във версия 2 и не виждам разлика освен досадния туултип с надпис Help долу вдясно на браузъра, който никка не си върши предназначението.

По-добре ги качи на външен сървър примерно на http://postimage.org/ , защото тук прикачването не бачка както трябва, има си никакъв пиниз:)

Интересува ме в стъпка 4 и 5 как настройваш импорта и дали слагаш отметки на Select tables to reset:

2015_03_16_135912.jpg

2015_03_16_135958.jpg

Различен е панела, хммм.Успях да ги подредя по реда им на стъпките горе-долу.Нямам SKU и това ми е голямата болка на мене, затова по име.
Целта е да си напляскам мета таговете и тайтълите, за сео-то и да го пускам да се индексира, ама...

Да това е Иморта за по-новите версии и изглежда различно.

В стъпка 2 виждам, че категориите ти ги идентифицира по ID имаш ли такова, ако нямаш го нагласи по име да ти ги идентифицира ако е възможно.

Всъшност ID се генерира от системата май, но пък не пречи да пробваш, а и в CSV файла сигурно категориите нямат ID и там може да се получава разминаването, а и пробвай в последната стъпка да ъпдейтнеш по-малко количество примерно 100, да видиш какво ще се получи.

От: От: Проблем с Total Import Pro модул за Prestashop

Да това е Иморта за по-новите версии и изглежда различно.

В стъпка 2 виждам, че категориите ти ги идентифицира по ID имаш ли такова, ако нямаш го нагласи по име да ти ги идентифицира ако е възможно.

Всъшност ID се генерира от системата май, но пък не пречи да пробваш, а и в CSV файла сигурно категориите нямат ID и там може да се получава разминаването, а и пробвай в последната стъпка да ъпдейтнеш по-малко количество примерно 100, да видиш какво ще се получи.
Пропуснах да спомена, че на втората стъпка за да се възползвам докато правя скрийншотите го сложих на ID за категориите и пак същото, досега беше по име.
За ресет-а на таблиците не те разбрах, има на последната стъпка една опция за ресет на магазина, която ми звучи ужасно и не смея да я сложа ;(
Сега ще пробвам със 100 продукта, тъкмо искам и тагове да наблъскам.

Малко ми е странен този импорт и престата не съм работил с него, къде точно посочваш от къде да ти взима категориите, в смисъл колоните с отделните категории от таблицата.
А за ресета на таблиците при мен има такава опция, но при теб не видях.

Явно ще трябва да го поразцъкам, че има разлики: http://addons.prestashop.com/demo/BO9383.html , а най-добре е някой с повече опит с престашоп да ти даде едно рамо.

От: От: Проблем с Total Import Pro модул за Prestashop

Малко ми е странен този импорт и престата не съм работил с него, къде точно посочваш от къде да ти взима категориите, в смисъл колоните с отделните категории от таблицата.
А за ресета на таблиците при мен има такава опция, но при теб не видях.

Явно ще трябва да го поразцъкам, че има разлики: http://addons.prestashop.com/demo/BO9383.html , а най-добре е някой с повече опит с престашоп да ти даде едно рамо.
Ами, ето тук в таба за категориите, ама не пипам нищо, за да не ги бъзика:

Имам, "огледален" сървър, всичко е копирано едно към едно.Там тествам първо, разбира се.
Аз не искам да извличам категориите и да ги нагласям при новите продукти в CSV файла, искам само да ъпдейтна продуктите, без да ми пипа категориите.То си ъпдейтва цените според продукта, новите не ги добавя (не се и налага да ги търся ръчно с match) и прочие.

Горе