От: Продавали ли сте ваши авторски книги в Amazon?
Значи, Никол, мнението ми е към теб. От заглавието на темата не става ясно какво точно те интересува, което на теб да ти помогне.
Писането на книга не е много лесно, особено за първи път, ако ти е.
Въпреки по- добрите времена в чисто технически аспект (защото не знам, дали си писала на ръка или на пишеща машина и да го сравниш с писането на компютър) - от набавяне на някаква фактология, до най-елементарно установяване на някакъв стил, по който ще бъдеш разпознаваема.
Вчера докато писах на човека с бобовата игра се сетих и за penman, който е със самочувствие, а вероятно и професия на "писател", когато в една тема беше споделил, че е готов да напише книга, ако се намери ментор/спонсор, който да го обезпечи и да му даде време от около година-две, за да напише каквато и да е книга. И тогава си мислех: добре де, всичките тези (пак повтарям преобладаващо автори хващащи тендовагинит от щракане по машини или омазани с мастило) писатели как са започвали и са написвали книгите и романите си?
Много, наистина много книги трябва да се прочетат, за да напишеш нещо, което да си заслужава. Самокритиката не е вредна, но е важна упоритостта и постоянството, да не се отказваш. Дори в един момент, да ти "пресъхне" вдъхновението, да стане объркано или тегаво, трябва да си търпелива, за да се избистри и после да го направиш.
Просто започни. Седни и го направи. След като го напишеш има безброй издателства. Ще трябва да си платиш, за да ти го издадат. Ако не участваш в някакъв конкурс или по друга линия не успееш да го обезпечиш. След това, преводачът лесно ще го намериш.
Аз лично мога да ти предложа и заглавия и герои и сюжетни линии, но въпросът е, на теб какво ти е интересно. Жанр?
:| Успех!