От: Промяна в линка и дали ще се отрази в търсачката
hahovec продължаваш с глупостите. На хората, които имат идея какво правят, не пречиш, но лъжеш хората, които имат нужда от помощ. Съветвам всички да го игнорират.
По темата, директно от Гугъл -
https://www.youtube.com/watch?t=24&v=971qGsTPs8M
Теб точно те засякох да говориш, че със собствени усилия си вкарал сайт за хостинг в челни позиции на гугъл. Сега ми визираш видео на Мат Кътц от 2010 година. Ти какво този сайт в топ 5000 ли си успял да го вкараш? Хал хабер си от SEO! И най-малко запознатите ще ти кажат, че щом Мат Кутц го казва, значи не е така. Какво остава за нещо казано от същия човек преди почти 6 години?!? Видеото което си визирал не става въпрос за това дали да има ключови думи в линка или да няма, а как е по - добре да бъдат разделяни. Всички знаем, защо той предпочита да бъдат разделяни с наклонена черта, а не с тире.
Ще ти дам малко уроци от миналото! В миналото имаше няколко вида структура на линка:
- сайт.цом/КомпютриНотбуциЛеново
- сайт.цом/компютри-нотбуци-леново
- сайт.цом/компютри/нотбуци/леново
Какви са плюсовете и минусите на подобни адреси можеш да попиташ някои разбиращ, но не и Мат Кътц, щото няма да ти каже истината.
Не разбирам това което си дал като обяснение какво общо има с това за което се обсъжда в темата? Много ми е интересно тия от ютуб що не са послушали Мат Кътц и не са сложили ключови думи в линковете си? Защо не са направили същото и от амазон. Въобще имаш ли си на идея, колко причини има да избягваш ключови думи в адреса на сайта си? Масово вече хората ползват разни компресори на url, който съкращават линка и така каква е структурата на линка им няма никакво значение!
@Torbalan Trolski
Я обясни къде точно има автоматичен редирект за всеки променен url адрес в wordpress? Защото аз за това говоря. Всеки един сайт има елементарен механизъм за редирект на линковете! Въпроса е колко необходимо и смислено е това действие! Навлизаш в тема в която пак ще се излагаш!