Просенето, добрият бизнес.

Blinky

Owner
Днес попаднах на една една много готина статия за просенето и как това докарва по 2К лева месечно на самия просяк. Не че нещо, но това било много добър бизнес, не знам какво да кажа чак. Гледаш го съжаляваш го, а то взима колкото мениджър в средностатистическа фирма. И то незаслужено. Не защото е малък или пратено там да работи, а защото се възползват от добротата на хората. Най-лошото, което може да се измисли. И парите отиват не за тях, а за мутрите, които ги държат, добре де - пазят.

Ресурс: dnes.bg/obshtestvo/2010/06/28/prosiache-v-sofiia-moje-da-dokara-po-2000-lv-na-mesec.93506?pv=210

Това не го вярвах докато не видях как на крастовището на института по хигиената (не се сешам за улиците), видях как двама масивни господина "споделяха" изпросеното от мангалчетата и бремената им майка. Това се случи точно на 3 метра от колата ми докато си чакаш да ми светне зелено. След като взеха своето, те си отидоха на "работа" а те се качиха в черен, лъскав джип и отпрашиха. Предполагам да съберат и на другите места оборота. Абе май просията е хубав бизнес, 20 крастовища по 3ма души на тях с по 2К.....леле 120К на месец.

Ето и мойте мисли по темата: Ако искате да сте щедри, бъдете, даже винаги бъдете щедри - всичко се връща. Това е закономерност, която винаги работи, нямам обяснение ка и защо, но е така. Само не хранете грешните хора. Тези, които един вид рекетират обществото ни. НЕ е редно това да го позволява и държавата, но жалкото им оправдание е, че те ги махат и то идвали нови просяци от провинцията.

Има само един начин това да се спре и всички се сещаме за него. Като спре кранчето спира и да се пълни съда под него, което на уличен жаргон си е...."изсъхваш, брато".

В същото време искам да знаете, че съм много за благотворителните каузи. Винаги когато мога да помагам го правя. Не защото да се харесам и т.н., а трябва, това ни прави живи и истински, както и добро се случва на добри хора. Искам да продължавате да го правите и за секунда да не се замисляте да спирате.

Успехи и мерси,

П.П: Дано да видя и някое друго мнение, знам, че все някой е попадал на просяци.

От: Просенето, добрият бизнес.

Ами да, аз отдавна ги знам какви са мошенници. Никога не давам пари на такива просяци, защото така само се поощряват. Ако толкова искате да сте щедри, дарете пари някъде, но не и на уличните мошенници. Изключение правят само някои улични музиканти. Иначе просяци, които са цигани - сакати, бременни, деца и т.н. са само пионки, ръководени от мафиотски групировки и с даването на пари, вие ги спонсорирате и им докарвате доста солиден доход. Даже много често се стига до умишлено осакатяване на хора, които се изпращат да просят по улиците. Единствения начин това да се спре е никой да не им дава нищо, тогава самите те няма да имат избор, но много се съмнявам това да стане. Има много наивни хора, които продължават и ще продължават да дават.

Смао се чудя защо държавата е безсилна? Най-малкото да ги нагунат с данъци, знам че са добро в това. Нали дефицит се покрива, малко екшън и тук. :)

Една кампания да направят поне и без това само глупости гледаме по тази телевизия. Нещо от сорта: Насочете благотворителността си в правилната посока. Или нещо подобно или с такова послание. Защото в момента храниме мутри и други такива социални паразити. ;) Не ми пука за какво хората си дават парите, не е моя работа. НО силно искам ако правят добро, то да е за правилните хора.

Е данъци едва ли има как да им се сложат - може би всеки трябва да има касов апарат. Просто трябва да се информират повече хората и да не се лъжат да дават пари. Аз и тези, които мият стъклата по светофарите винаги ги гоня, те са същата напаст.

Горе