Аз пък съм на противното мнение. Зачетох се в офертата. Когато човек купува акции той търси или власт във фирмата или приход от дивидент. С този малък процент, който можеш да купиш, трудно ще получиш някаква власт във фирмата. При такива оферти мен най-много мен ме интересуват дивидентите. Интересно е, че дивиденти не са изплащани от 3 години (пише си го). В такъв случай е редно да попитам, аз каква полза имам от тези акции? Ако някой тръгне да ми обяснява за купуавне на акции и после продаването им на по-висока цена, то бих се насочил не към акции, а към купуване и продаване на валута.Не няма фалират, точно обратното, ще увеличават капитала - ще ги емитират на борсата ни
Дано имат изграден план и стратегия за парите, които ще се налеят в команията, чрез листването й. Колко уникални / импреси / кликове и т.н. би могло да прави dir.bg, за да бъде оценено на тези пари, респективно шернато на бг борсата. Не знам дали е кризата и ли намаления интерес към бг борсата, но имам чувството, че нещо не се шуми много. Навежда ме на мисълта, че може да не представлява чак такъв интерес за инвеститорите.А иначе с това листване, може да я източат като една друга медеия няма споменавам коя
value investor /аз точно това практивкам/, идеята в случая е че купуваш бизнеса - машината за парите, но това е дългосочена философия,
@blackout0826 ти сериозни ли мислиш, че ще "им се влеят солидни капитали от борсата" или просто така си говориш
А знаеш ли аккво значи това. Значи ТРЯБВАТ ИМ СПЕШНО пари защото никой нормален не би кредитирал
И къде точно в проспекта пише, "че псоредника поема емисията"
хич. Колкото до коефициентите, които цитираш, саи говорят колко са захаросани . Ноооо ти ги разбираш нещата разбира се
"А инститициониите инвеститори, принципно знаят кво да купуват, не им мисли емисията дали ще мине или не", ще го КОМЕНТИРАМ с две думи. ИНВЕСТИЦИОННИТЕ ПОСРЕДНИЦИ НЕ КУПУВАТ, освен за хората с портфейли на доверително управление. Сещаш ли се. Купуват инвеститорите, посредниците НЕ СА ИНВЕСТИТОРИ. За това им се вика ПОСРЕДНИК.
Абе ако успеят да накарат с тези пари инвеститорита да се почувастват по-сигурни и щастливи, ще е добре. Но ако разкешят само, за да си дадат някое друго милионче, ще е грубо и акцията ще се сгромоляса. Много е важно да се излезе и с точна визия и цел. А не набираме капитал. Всеки набира капитал, ама какво от това.Блинки за парите не се притеснявай - ще ги ползват за дофианнсирането ан неудобрен проект по Конкурентноспособност :lol: Еди вид ако мине проекта ще дадет от ТВОИТЕ пари да се дофинансират. Защо ли? Защото НЯМА кой да ги дофинанира на кредит, за това.
Абе академика ти тези неща от де си ги вадиш или чул не дочул?!
Я чети малко какво е частично или изцяло поемане на емисията
виж точка 18.3
Не са налице договорености между Емитента и друг субект за поемане на емисията.
Кей Би Си Секюритис, Н.В. – клон България ще положи усилия за пласиране на емисията, без твърд ангажимент за определен резултат към Емитента.
Чети за процедури за листване, всичко за да се листне минва през поемащ процес, имаш нет и ще разбереш та стига по тази тема. ЕВН мина през СТС.
Ами разбирам ги за кво ги пиша, ако бе си правил труда тези 3 годишни отчети са одитирани, верно че има шашмни на всякъде .... но все пак тука си е черно на бяло, захорасони не захаросани това е чети и ще разбереш кво означват тези съотношения, ако бе само така всички щяха си ги захаросват - виж една справка с другите 2 медеии в БГ виж им отчетите и ако можеш ги разбереш ще стигнеш до някой изводи
Тук кво виде, пиша институционен инвеститор не посредник. А и да не знам дали си чувал кво е брокер и дилър(да не говоря за market maker) разликата ще се изумиш кой кво прави
Та така нямам идея, се дърпам с теб явно имаш некви знания, та затова повече не ми се пише по темата, но както виждам си стигнал до извода че не продават една акция и че са солидни и всичко е точно. Вземи чети какви са процедуритите и кой кво има да прави за кирлива компания или не, при поемането кой може да удари фирата, затова е частично и изцяло поемане, какво ще речат фин. отчети и т.н. др неща, че става смешно ей така като се изцепят разни бисери, а като гледам комисионната на посредника е нормална 4.5% та и затова е толкова ако мине цялата емисия иначе по малко.
Айде със здраве