InvestSolution
Active Member
Честит празник на всички и извинявайте ако има нещо
Това е народен празник и традиция. Децата искат прошка от родителите си, по-младите от по-старите.Смятам, че хората трябва да си прощават не само веднъж в годината, а всеки ден. Когато някой те огорчи/обиди ако го пазиш това в себе си дълго време, то почва да те яде отвътре и да ти съсипва здравето. Не си струва заради някой идиот да си хабя здравето. Прощавам, забравям и не се занимавам с глупости. Надвам се повече хора да разсъждават като мен. По-здравословно е.
Това е народен празник и традиция. Децата искат прошка от родителите си, по-младите от по-старите.
Само дето мартениците не са от жизнена необходимост и може както да раздаваш/носиш така и не. Прошката е на другия полюс. Без нея се влошават отношенията между хората, може да доведе до болести както и до престъпления. Мартениците нека си бъдат народна традиция, но прошката не може да се дава само веднъж в годината.По същата логика, може да раздаваш и мартенички всеки ден, просто това е народен празник и такава е традицията, иначе никой не изисква от хората да искат прошка само в този ден...
Не, не го празнувам, защото не е български празник и не съм католик. Не е нужно да търсиш рационалност в традициите. А и кой е казал, че не може да искаш прошка през останалите дни от годината? В този ден просто 100% ти я дават, не подценявай народната мъдростТи нали не празнуваше св.Валентин именно по подобна причина - да не чакаш определен ден ?
Аз не го обичам този 'прошка' празник. Винаги ми е бил странен. Безсмислено е да чакаш някакъв ден в годината, та да си откупиш наведнъж грешките. Та нали 'лихвите' за просрочие и липса на комуникация може да се окажат солени.
Когато сгрешиш - извиняваш се, поправяш стореното и продължаваш напред. Просто е.
Не, не го празнувам, защото не е български празник и не съм католик. Не е нужно да търсиш рационалност в традициите. А и кой е казал, че не може да искаш прошка през останалите дни от годината? В този ден просто 100% ти я дават, не подценявай народната мъдрост