Първият смарт - часовник от Sony.

Blinky

Owner
Вече не само часа, но и всеки, който желае може да съвфира в интернет от киткаса си, благодарение на новия смарт-часовник от Sony с Android OS. На световноизвестното изложение в Лас Вегас, както писахме по-рано, че започна на 10 този месец, гиганта Sony с партньорството си с италианската компания I'm Watch представиха чудото на техниката, което позволява на всеки свой собственик да сърфира в интернет, като му дава достъп до всички негови любими неща в виртуалното пространство - то социалните мрежи до любимата му музика и филми.

sony-smart-watch-android.jpg

В продажби влиза от края на месец март, като ще носи името SmartWatch de Sony. А на самта кофференция по представянето му бе пшредстен едноимения I`m Watch. "Сега е най-добрият момент за този часовник....", споемана Масимилиано Бертолини, президент на I`m Watch, "....тъй като всеки иска да има технология, която да е и модерен аксесоар.", допълни той. Според него това било една от тайните на големият им конкурент Apple - "да се създават "играчки", в които хората да се вкюбват", съобщават от БГНЕС. Интересното и при двата моделя е, че благодарение на Bluetooth устройството си те минават през мобилния телефон и достигат виртуалното пространство. Нещо, което ще даде на всеки свой собственик удобството да бъде в мрежата максимално много време.

Тези изтрещяха тотално.
1во - изглежда като квадратен водомер.
2ро - това е абсолютно безполезна джаджа. Виждаш ли, вместо да си извадя стандартния телефон ще тръгна да се зверя в има няма 2 инча дисплей.
И гледам рекламата тук. Е с какво това ще ми улесни живота не мога да разбера. Видиш ли докато си карам колелото, ще туитна едно съобщение, а? :) И след като минава през синия зъб, това излиза като ненужна притурка към мобилния телефон.

Те и Samsung и LG извадиха телефоно-часовници през 2009та година, ама 99% от хората не са чували, че изобщо е имало такива :D

Вместо да се хванат и да си подобрят телефоните се прави абсолютен бълвоч. Браво Sony, след това се чудете защо сте на 5то място по пазарен дял за умни телефони :)

Мхахах. Сега като се загледах в едно ревю, май единствената полезна функция е "Phone finder" - цъкаш на приложението и телефона ти започва да дрънка, друг е въпроса ако си на 5-6 метра дали изобщо ще има сигнал :D

От: Първият смарт - часовник от Sony.

Струва ми се много безсмислена и безполезна джаджа.

Китайците от кога правят такива 'телефони'... Единственото приложение, което виждам за тази джаджа, е студентите и учениците по-лесно да преписват...

И аз не бих си взел таква джаджа, най-малкото защото и цената му няма да е никак малка, все пак се води някаква иновация на пазара. Тук са обяснили и показали как реално се свързва през телефона към интернет, за да може да се използват всичките му фунционалностти, като спарт-часовник.

Но и никъде не прочетох за примерни цени (prices), което ще е и накакъв показател дали ще върви и ще се освои добре от потребителите. Единственото коет бих ползвам са може би това за времето и бележника му, което от снимките си личи, че ще са водещи функции. Чудя се дали като джаджа от ново поколение ще има и cloud технология, която стана модерна последно време. mobilefun.co.uk вече са се заредили с продукта, но и там не се споменават никакви цени.

Що да е безсмислена :)
Носиш си телефона на ръката и с една слушалка в ушето и си говориш.
Връщаме се отново на модата на мини телефончетата, в случая часовник :)

Братята китайци вече са се захванали да правят имитации http://goo.gl/ZufaE за по 50 паунда.
Много ми е интересно кой ще се звери да гледа туитове и статуси, че и бележки на тоя 1.3 инча :Д

Защото е нелогично :) С нищо няма да ми улесни живота повече от сегашното решение което ползвам
pulsar260.jpg

Не е много удобно, братле. Аз лично щях да му стана фен, ако тъча беше идея по-голям и нета си черпи без междинни устройства, като телефона, а за MP3 Player пък грам не можем да говорим, някак си не е добре да ти стърчи жица от ръката към главата, ставаш леко киборг. :)

Но има предимсва и цените които ктомов пусна определено не отговарят на мойте раздути представи. Мисля, че си заслужава. Но Sony, като марка си държи цени и не мисля, че ще се стигне до под $100 за такова устройство с минимални изисквания, даже. А с този диспей, май ще си засиля астигматизма. :)

Като човек със слабост към часовниците адмирирам подобни начинания. Друг е въпросът дали ще се продава :)

Re: От: Първият смарт - часовник от Sony.

Като човек със слабост към часовниците адмирирам подобни начинания. Друг е въпросът дали ще се продава :)

Аз съм точно такъв и смея да твърдя, че това горното е грозно. Предвид предните блутут часовници на Сони Ериксон, които показваха кой те търси и вибрираха, когато телефона звънеше и тогавашната им цена от над 200$, бих предпочел да ги вложа в друго, а не в този квадратен водомер :D

След като свалих обиците и пръстените преди повече от 4-5 години, сега ми остана само това мъжко бижу и на мен - часовника и за това имам много силна мания към всякакви часовници. Този бих го взел, е така, за да има тема раз разговор, както и за 2-те основни опции - времето, бележника. И ако случайно поддържа и някой друг мейл клиент.

Хехе, аз за $200 ще си взема нещо много по красиво и практично. Май малките Тисоти бяха около 300 лева, но не съм гледал цени скоро, та може и да не съм прав. Факт е, че това за да върви на пазара определено трябва да са помислили добре за цената му, защото граница между практично и дали си струва е много тънка. Поне така мисля. А никой не иска да прави джаджи за хората с пари, а за всички, които имат нужда от тях и намират практичното използване в живота.

@ktomov, водомер, ама с тъч и андроид, че и на Sony. :)

Кой е казал слушалка със жица :)
има едни такива дето едвам се забелязват :)
А има и друго, за всеки влак си има и пътници.
Голяма част от потребителите на продукти на айпъл не ги купуват щото им вършат работа, ами щото е гъзарско :)
Ако Сони успеят да убедят гъзетата да купуват часовника, значи не е безсмислен продукта.

поредният bullshit за много пари. по някога се смея и плача, едновременно, как пазара бълва продукти и услуги, които реално са от рода "ако мине". поредното доказателство. не знам как на мен лично ще ми олесни живота. ама наистина. да се изкщравя на този дисплейн, за да си видя бележника със задачи за деня. некак си си е затормозяване, отколкото конфорт.

очаквам още:

- халка с андроид (може или да е на sony или на htc), който ти напомя, че си женен при допир на чужда женска кожа.

- гащи с топлинен тъч, за да може да уплътняват само стърчащите неща.

- пломба, която анализира химичния състав в устата ти и го диспейва на телфона, а пък той вече ти казва дали скоро ще преспиваш в токсикологията.

- грувна, която те дърпа по улиците - имитираща разходка на куче, гонещо улична котка и GPS в едно.

- четка за зъби, която е има интегриран лазер за рязане на химероиди и други безкръвни операции.

просто науката има нижда от тях. :) вие как мислите.

ако часовника е за $50, бих си взел, ама ако се направят на оборотни и го пуснат за по $150 и на горе, да имат да взимат. нека си го продават на идиотите и гъзарите, което май е едно и също. :)

Има и други изобретения, но не знам дали са видяли бял свят на някое изложение. Едно от тях е леглото на Facebook:

86880_1.jpg

fbed1.jpg

Предполагам и това ще е нещо много вълнуващо, а друг е върпса дали ще е купувано. :)

и 10$ да е - не бих си го сложил да ръката, защото изглежда като евтина пластмасова китайска детска играчка от гризките.

и 10$ да е - не бих си го сложил да ръката, защото изглежда като евтина пластмасова китайска детска играчка от гризките.
"Мамо, мамо, виж какво ми се падна от Зрънчо".

В интерес на истината предполагам, че поне са се постарали да не изглежда евтинийка. Ако не са успели да преборят този момент, може да сме сигурни, че ще е една голяма набутвация. :)

От: Re: Първият смарт - часовник от Sony.

Tova he nqmash pari da si go vzemesh ne ti dawa prawo da hate-vahs :) koito ima - shte si go vzeme ! Mn znaete ama nqaate dwe stinki v djoba !

Ще си взема ако е ЗЛЕ. Къв ще го дървиш с него брат? Ще си поредното дупе в кафето с нещо скъпо и безполезно. Може преспокойно да седнеш между силиконената заспа и другата с усни като на ужилена от оса.

П.П: И пиши на кирилица, тик е Бг брат, не Майнунландия.

Горе