От: Първи стъпки с реклама в adwords?
Здравейте! Днес пуснах реклама в adwords и съответно започнаха да изникват въпросите кое е най добре
1. Дали е по добре да има много ключови думи или по малко?
2. Когато ми дава например прогноза за първа страница 0.50ст., аз му сложа 0.10ст. лимит отразявали я някъде?
Сайтът ми е за дрехи и обувки. Как е по добре една кампания да направя за дрехите и втора за обувките или може заедно в една кампания?
1- Зависи от бюджета, ако имаш тестов бюджет, тествай възможно най-много ключови думи, след това махай тези, които конвертират добре и оставяш тези, които се справят добре.
2. Ако ти дава прогноза от 0.50 ст, а ти сложиш максимума на 0.10 ст. ,рекламата ти просто няма да се показва.
3. Ако продаваш дрехи и обувки, според мен не трябва да рекламираш в Адвордс. Първо да кажа, че ако си ориентирана към чуждестрания пазар, единственото място, където трябва да си е Пинтерест. Ако не си, за българския пазар също има варианти.
Но забрави за Адвордс, не че не може да направиш продажби, напротив, можеш, но първо като ти гледам въпросите, веднага разбирам че няма да успееш. Не че не може да се научиш, но особенно сега ако започваш бизнеса си, не бива да си пилееш парите и енергията там.
Ако не те е срам да си пред камера, ето какво ти бих предпоръчал. Почни да правиш клипове, където обсъждаш дрехите и обувките, след това пусни малка Ютуб рекламка, за да изградиш малко фен база, 100 субкрайбъри са достатъчни. Гледай през 3 дена поне 1 видео да качваш, така години наред, ще дърпаш продажби от там, особенно след като лека полека увеличиш фен базата си.
Ако те е срам да си пред камера, пиши на всеки блогър в твойта ниша и им плати да напишат ревю за сайта ти. Предложи им афилиейт сделка, а ако има доста посетители на сайта, направо им прати някой безплатен продукт.
След това отивай по форумите където има жени, пиши активн, бъди мила, и слагаш линк към магазина си в подписа.
След това напечатай флаери с остъпка, отивай в мола и не знам как е в България, но тука имаме кафенета в моловете. Отивай в едно такова място и им предлагаш еди колко си пари, за да сложат флаерче някъде на входа или някакво подходящо място. (Знам, офлайн е, а ти си онлайн, но психологията на хората в мола е да ПАЗАРУВАТ).
След това виж дали има някакви ВЛОГЪРИ (не блогъри) на които може да им пратиш безплатен продукт с надеждата да споменат сайта ти.
Като направиш всичко това, в сайта ти ще идват посетители. А ти ще си умна и ще си си сложила пиксели на сайта, (прочети по нета за ремаркетинг). Вече чак тогава, може да им ре-маркетираш продуктите си по ФБ и по Адвордс.
Ако все пак кажеш, НЕ, искам да рекламирам, рекламира в ФБ, пикселвай ги и им ре-маркетирай в ФБ и по Адвордс мрежата.
П.С. Също така изгради форум на тема мода. Така хората постоянно ще ти идват в сайта и ще пишат във форума ти. Това ще направи 3 неща:
1. Ще получаваш доста органичен трафик от Гугъл.
2. Ще си винаги на ума на хората, когато искат да си вземат дрехи или обувки.
3. Ще си различна! Няма да си поредния онлайн магазин, където хората идват, гледат ако има нещо хубаво, на добра цена и напускат. Напротив, хората ще идват постоянно, защото ще си изградила една общност от хора, които обсъждат мода и лайфстайл,
ще си изградила една общност и един силен бранд зад общноста.
П.С.2 Ако магазина ти изглежда поредния е-комерс, променяй го веднага. Всеки е в медийния бизнес първо и след това в реалната си ниша. Освен форум, добави и място където да пишеш статии за лайфстайл като цяло.
Доста работа те чака, Успех!