Революция зад маска – вижте "анонимните"

Сефте го виждам, но не е лошо това репортажче. Аз лично не мога да добавя нищо, но като цяло всеки може да е анонимен. Ама абсолютно всеки. И реално това трябва да същестуват. Не за друго, а защото този свят се изроди и парите стахана двигател на всеки интерес. Авторитетите са едните, но и другите. Това е. Трябва да има справедливост. ;)

Ако ги нямаще ще поемем към дъното, ама на 100%. ;) Мое лично мнение. Анонимните са с истиснките ценности ги носят точно тези хора, политиците носят идейте за далавера и правене на прави. За това се правят на мижитурки нон стоп - защото са там за парите, а не за хората и огранизации като Анонимните са реално надежата нещата имат и друга страна. Всяко едно поколение си е имало Анонимни, това е факт. Никой не сика да седи и да гледа как некви мазни политици седят и те лъжат в очите, обеснявайки как са там заради теб, а в същото време си правят собствените врътки, с цел трупане на повече състояния, което няма къде да го носи в отвъдното, но нищо - нека има.

Алчните корпорации, които ние тук си ги виждаме на локално ниво, и те са в кобмина и така се създават активисни. Не знам какъв ефект са очаквали глупендерите след като седят и и правят едно и също. Всяко правителство и политици, едно и също - грабене и мазане. И тук скоро ще ги зачешят. :) Бива бива алчност, но тяхното тук е оливане.
 
От: Революция зад маска – вижте "анонимните"

А тоя дебелия е такъв анонимен, че на човек може да му се досере. Въобще около тия анонимни яко смърди на тайни служби.

п.п. Guy Fawkes бил анархист и един мармот завива шоколада в станиол :lol:
 
Re: От: Революция зад маска – вижте "анонимните"

А тоя дебелия е такъв анонимен, че на човек може да му се досере. Въобще около тия анонимни яко смърди на тайни служби.
Този реално и мен ме съмнява да е, но все пак може да се е снимал с някой и да е има самочувствието да го твърди, че е приближен. Ако беше, реално щеше да е в панделата или подсъдим с присъда на не приближава компютър. Истинските анонимни не дават интервюта, те съобщават това, което имат да казват. И реално са герои, не търсещи слава, а справедливост. Този е некой анимационен герой, ще ме прощава момчете, но грам не е запознат с ценностите на хората самопределящи се като Анонимните.
 
От: Революция зад маска – вижте "анонимните"

От БНТ се оказаха бая по-грамотни и по-способни да правят кадърен репортерски материал в сравнение с bTV.
Жалко, че няма опция да дам репутация на телевизията майка.

edit:
Той (участникът) не е казал, че е анонимен и с това си появяване прави напук на милицията. Тази тактика ми е добре позната. Не признаваш нищо, но им се смееш в очите, тъй като оказваш морална подкрепа на милиционерските и партийни врагове.
 
От: Революция зад маска – вижте "анонимните"

Не мога да разбера, този Руслан Трад е към Anonymous групата за която си мисля или не?
 
Еми той не е. Няма какво да им се смее в очите, реално е някакво програмистче, което е забито в някое мазе и се чуди как да набере популярност. Както казах, ценностите на тези хора са далеч от тези, които наблюдаваме във видеото от него. Сори, но аз не вярвам.

А отностно телевизиите, може да се прецени по рекламата по тях. БТВ бълват реклама и са тотална комерсялка, което означава, че качестовото е под всякаква критика, докато БНТ все още държат на качеството и не бълват глупости постоянно, което се отразява и на рекламодателите им. Това веднага се набива в очите. Факт. Това е - едното за сметка на другото. Но ако някой иска некое друго по-читаво репортажче, там е мястото, а ако искам пропаганда и шит, има и за тези интереси задоволително количество телвизии.
 
От: Re: Революция зад маска – вижте "анонимните"

Няма какво да им се смее в очите, реално е някакво програмистче, което е забито в някое мазе и се чуди как да набере популярност. Както казах, ценностите на тези хора са далеч от тези, които наблюдаваме във видеото от него. Сори, но аз не вярвам.

Ами да, експлоатира се понятието "анонимните", понеже е модерно за момента.
 
Re: От: Re: Революция зад маска – вижте "анонимните"

Ами да, експлоатира се понятието "анонимните", понеже е модерно за момента.
Те са реално ревюлюционерите на модерното общество. Едно време е било с оръжия, блокади, живи вериги. Днес са с мишки, знания и силни имения в областта на компютрите. И мисля, че повече успяват да задържат фокуса върху себе си и страха на противниците си в лицето на алчни корпорации и политици. Спечелиха си репсекта. Ако няма противодействие простотията на света ще стигне много далеч. Няма 2 мнения по въпроса.
 
От: Революция зад маска – вижте "анонимните"

Те са фалшиви революционери, защото са против някакви неща, а в същото време не обелват и дума за репресиите над население от определени държави. Защо не атакуват Китай, който унищожава Тибетското население, което кара много тибетци да се самозапалват? Постоянно в новините има подобна информация - еди си кой си се самозапалил в знак на протест. Да не давам повече примери, а такива могат да бъдат дадени. Какви ценности изповядват всъщност, за какво се борят (не против какво).

А въпросният господин е супер смешен. Ударих му един сърч в гугльо и излезе, че е някакъв блогър, който пише за Близкия изток. Какво общо има с каквито и да е хакерски организации (че чак сайтовете им поддържал хахах), не ми е ясно.

Само ще вметна един интересен факт. Лицето зад маската, Guy Fawkes, e бил ултра религиозен фанатик католик, борил се против протестанството за установяването на католически теократичен режим в Англия.
 
То реално идеята им е да са срещу безчинството на големите корпорации и правителствата. Уж демократични, но не баш. Корпорациите уж грижещи се за клиентите си, ама не баш. Това им е в идеята. Не знам защо реално не взимат по мащаби операции, а всеки си действа на локално ниво и когато нещо сериозно застраши всеки, тогава се налага да се обединят. Както се случи с SOPA, PIPA, ACTA. И почнаха да падат сайтове, мрежи и сървъри.

Специално госпожина не ми е познат. :) Не е някой деен IT гуру, но се надяваме сега след набраната популярност да го видим тук там, пък бил той и като представител на Анонимните. :)
 

Горе