Регистрация на фирма в Македония

mazoku

Member
След новия ГДПР, който реално физически не може да се спази се интересувам да си изнеса бизнеса извън ЕУ. Някой знае ли как се регистрира фирма в Македония и колко е сложно като процедура?

Преди да ме питате защо не пазя личните данни на хората ще кажа, че аз лични данни не събирам по никакъв начин. Имам малко апове с адсенс/адмоб рекламки, но в момента няма законен начин да ги показвам. Законът е така написан, че аз каквото и да направя бъркам. Дори събирането на консент/съгласие ме кара да събирам данни на хората, които аз не искам да събирам за да докажа, че някой се е съгласил да ползва безплатния ми ап на цената на гледане на реклами. Все едно аз съм го задължила да ползва този ап без избор?
Ще си разкарам мизерната фирмичка от еу и ще блокирам всички еу локации.
 
Как така не може да се спази ГДПР-то?

Това че си извън ЕС не значи, че избягваш от ГДПР.
Това че ще блокираш ЕС локациите също е без значение. Стига един гражденин на ЕС да ти отвори приложението/сайта докато е извън ЕС и да се опалаче, че си нарушител :).

Може да показваш реклами но не трябва да персонализираш (тоест да следиш хората). Сигурен съм и че двете мрежи имат решение по въпроса.
 
Ако показваш реклами дори без персонализация пак трябва да искаш консент. И да запишеш консента (не ща да записвам нищо никъде). Дори не еднозначно дали гугъл консент апито е достатъчно за това или не трябва и фирмата ми да държи бази с консенти, че като ми дойдат на проверка да показвам. Ако си чел тази простотия в оригинал ще знаеш. Не можеш да го спазиш. От друга страна като физическо лице вече нацъках един куп сайтове да не ми показват рекалмите и да не ми слагат кукита. Кеф и безплатен обяд. А това ЕС гражданин на територията на друга страна е все едно да те осъдят по чужди закони в твоята собствена страна - т.е. там правото леко понакуцва и предполагам може да падне. Не случайно много онлайн игри спряха достъпа до еу тези дни.

Между другото дори ако ползваш фонтове от гугъл фонтс или някоя джаваскрипт библиотека от публик цдн пак вече си нарушил закона. Всички уърдпрес сайтове в момента са нелегални, защото ти трябва да попиташ преди да сложиш каквото и да е куки, а ти преди да попиташ тези неща са нацвъкали кукита.
Имате ли уърдпрес сайт? Честито, вече сте престъпници.
 
Самото показване на реклами не изисква съгласие от потребителя, къде прочете тази дивотия.

Кои са тия сайтове които няма да ти показват реклами? Такова нещо в регламента няма. GDPR-то касае съхранението и обработката на личните данни, нито повече нито по малко.

Ползваш грешни източници.
 
Рекламите на Гугъл без персонализация пак имат кукита които следят за фрауд и други подобни. С други думи не можеш да показваш реклами без разрешение потребителя за точно тези кукита.
 
@mazoku е прав/а, единствения законен начин за да показваш рекламки, е с директен банер или линк, без никакви следвания. Афф линк да поснеш, пак си прецакан като цяло, щото отчитанията се записват другаде, а не само и единствено при теб. За да си в правата линия, всичко е много дълго и широко. Също съм чел почти целия регламент и нямаш голям избор в каквото и да е за да си на 100%.
 

Горе