Регистрация на фирма в Румъния

p.penzov

New Member
Здравейте,
Интересувам се как може да регистрирам фирма в Румъния отдалечено. Знаете ли какви са разходите за счетоводство? Ако може да споделите опит?
 
имаш ЛС
 
Споделяйте информация в темата, затова сме във форум - целта е информацията да се споделя. ;)
Фирмите с румънска националност могат да имат юридическата форма на SRL (дружество с ограничена отговорност), на SA (акционерно дружество), на SNC (събрателно дружество) или на SCS (командитно дружество).

Най-разпространената юридическа форма в Румъния е SRL (ООД), тъй като тя е и най-лесната за управление.

Минималният дружествен капитал за SRL (ООД) е 200 RON (около 50 евро) и броят на акционерите не може да превишава 50.

Румънски или чуждестранен инвеститор може да бъде едноличен съдружник на SRL (ЕООД).

Съществуват определени процедури по регистрацията в Търговския регистър: подаване и набавяне на документи, (запазване на име на фирмата, устав, декларации на съдружниците/управителите, спесимен на подписа, пълномощни и др.), според структурата на бъдещата фирма.

Срока за вписване на една румънска фирма е доста кратък: около 5 дни от подаване на документите до получаване на документите за учредяване от Търговския Регистър.

Няма изискване за постоянно местожителство или за националност на акционерите / или съдружниците/ и администраторите /или управителите/ на румънските фирми.

Има обаче доста спънки неофициално при регистрацията на фирма в Румъния, а и проблема е езика най вече. Отделен е и проблема с отваряне на банкова фирмена сметка нищо , че според правилата на ЕС няма проблем , но съществено проблем има! Те не признават за официални документи с превод на Английски език, а само на Румънски.

Сам е много трудно да регистрираш фирма в Румъния като чужденец каквито се явяваме ние Българите. Оставете това на специалистите в тази област . Писал съм на г-н p.penzov подробно на ЛС поради спецификацията на проблема с Румъния.
 
Сам е много трудно да регистрираш фирма в Румъния като чужденец каквито се явяваме ние Българите. Оставете това на специалистите в тази област . Писал съм на г-н @ p.penzov подробно на ЛС поради спецификацията на проблема с Румъния.
Здравейте, може ли инфо на ЛС относно цена на посредническата услуга, цена за водене на счетоводство и откриване на банкова сметка.
 
Здравейте, може ли и за мен инфо на ЛС относно цена на посредническата услуга, цена за водене на счетоводство и откриване на банкова сметка.
 
  • Like
Реакции: Vbb
@Vbb може ли да ми дадете информация тел. за контакт относно регистриране на ЕООД в Румъния. Благодаря предварително.
 
Здравейте,
Интересувам се как може да регистрирам фирма в Румъния отдалечено. Знаете ли какви са разходите за счетоводство? Ако може да споделите опит?
Преди около 2 години се случи да пътувам заедно с един човек, който има бизнеси в Турция, България и започваше бизнес в Румъния. И по време на пътуването си говорихме.
Мога да ти кажа какво ми каза този човек, но това е преди около 2 години.
Каза ми нещо такова - чакам вече 1 месец да мина всички процедури с бумащина в България, за да ми прокарат електричество в цеха.

За Румъния ми каза така - още докато обявиш желание, че искаш да инвестираш пари и да започнеш бизнес в Румъния за три дни ти оправят всичко каквото трябва като разрешителни и т.н.
 
Това е защото на Ганьо му е много голяма работата. Трябва със смиреност, треперещ глас и страхопочитание да му влизаш в офиса и да му се молиш да си дадеш парите. Иначе не става!
И докато местните величия озрат защо клиентската им база се смалява и работата започва все по-сериозно да куца, бизнесите в съседните на нашата държави ще са с по няколко обиколки напред.
Друг е въпроса, че тук не се прави бизнес с идея за развитие, а само и единствено за лапане - колкото може повече, колкото може по-скоро, пък после ако лапането свърши - ще се мисли за друга далавера.
 

Горе