От: Re: От: Регистрирани сим кари. За какво се ползват?
Давам ти един съвсем конкретен пример за това.
Тъй като имаме наети роми по един офлайн бизнес. А и бивши такива работници.
Да вземем за пример бивш наш работник. Води се безработен, взимат там някакви помощи с жена му. Отива в магазина, харесва си телевизор за 500лв. на изплащане. Пита ни дали ако ни звъннат ще кажем, че работи при нас. И ние тъй като сме пичове, защо да не му свършим работа. Пича си кандидатства за телевизора и след час си у тях с новия телевизор, след като сме потвърдили по телефона, че работи за нас.
Аз отивам в магазина. Харесвам си Xbox 360 на изплащане. Подавам на три места искане за стоков кредит. От две ми отказват, чак третото ми дават. А имам фирми на мои име, осигурявам се и всичко.
Иначе един път пък ни се случи нещо много интересно. Майка ми кандидатства за бърз кредит. Нали трябва да кажеш какви кредити имаш и т.н. Обаждат й се и не помня дали й отказаха, но й казаха, че има необслужван кредит от 400лв. ли беше, 600лв. ли беше. Стоков кредит. Накрая се оказа, че е на един ром, бивш работник, който пак така са ни се обадили, този път на майка ми, й са я попитали дали работи за нас. Тя казала "да". И те по някакъв начин са й записали кредита на нейно име. Без да е ходила там, без тя да е подавала документи за нещо. И накрая кредита май беше и необслужван. Абе... без коментар. Не помня добре, но май накрая ние го плащахме целия или по-голямата част от него, вместо рома, който си е взел някаква стока.
И така стават нещата.
Какво да си говорим.
Е как става този номер? Хем са освободени по подразбиране, защото са малоумни, хем имат права на трезво мислещи индивиди с отговорности като на останалите.