Резетва ми се датата при спиране на тока? Как да не става така?

ReminD

Well-Known Member
Всеки път ако нещо тока премигне или спре - датата на компютъра става 2012 година, а аз пък няма как да не се дразня, при положение, че почти никога не мога да си сверя времето автоматично от интернет - сърварите не се свързвам всеки път от сверяване на времето там с time.windows.com и другите. Отделно и идиотите от ЕВН почти всеки ден тук тока премигва за малко и е дразнещо, ако имате някаква идея как да не ми се резетва биоса, помагайте, ще черпя бири

От: Резетва ми се датата при спиране на тока? Как да не става така?

Сега да обясня и проблема - когато е задна дата - не отваря никакви https сайтове.

това става само при спиране на тока, той компютъра е нов - 4 ядра, 8 рам, на 1 година е , а може и аз ако съм ръчкал нещо там, един път май си играх да давам на късо батерийката, че не искаше да се включва, пък той проблема бил в едни малки кабелчета - та възможно ли е да е от това?

Аз си мисля че батерията е заминала. Компа може да е нов но батерията не се знае нищо за нея. Така се получава когато батерията е слаба и при спиране на тока биоса се ресетва.

Един мой компютър изкара 10 години с една батерия. Но по темата, най-вероятно батерията, както казаха по-горе. Вземи си една нова и трябва да се оправи.

Батерията е. СЪщата мизерия ми се случваше с 1 стар компютър. Щом го прави на 2012 сигурно с с 8-ца.

За да си сигурен, че проблема е в батерията при следващо появяване рестартирай компютъра и влез в bios- а. Ако там часовника е назад значи на 100% е батерията. Ако там всичко е наред значи windows се сърди на хардуерния часовник

Аз не мога да ти кажа дали е батерията или не, но щом така казват всички може би са прави не знам не разбирам. :) След това направо си вземи едно непрекъсваемо захранване (UPS) и няма да имаш проблеми с тока. Така или иначе е хубаво да имаш. Предполага се, че правиш важни неща на компа, които при едно спиране на тока могат да отидат на кино. :)

Горе