От: САЩ планирали да превърнат България в ядрена пустиня
"Говориш глупости" каза човекът, който смята, че САЩ са имали основания да планират унищожението на България с ядрени бомби. Това е резултатът от годините промиване на мозъци, България се напълни с родоотстъпници.
Не, напротив... изкривяваш казаното от мен. Никъде не казвам, че толерирам и смятам това за правилно. И тук въобще не става въпрос за родоотстъпници, а за реално преценяване на ситуацията! И казвам, че съобразно тогавашната обстановка - целите на американците са реални.
Примерно - погледнах списъка на целите за унищожение, една от целите е най-голямото военно летище на балканите... та в задачката се пита: "Що за идиоти ще са, ако командването не е предвидило да унищожи този военен обект на противника?!"
Също така в резон с темата наскоро се запознах с информация за сравнението на техниката с която страната ни е разполагала по времето на Варшавския договор - може би ще ти е любопитно да знаеш, че според това което четох нашата армия е веднага след армията на Турция! Така, че пак казвам - нормално е да сме били мишени при евентуална война, обратното въобще не би било реалност.
Та май трябва да спреш с популизма и да погледнеш каква е била тогава обстановката, какви са били военните лагери, страните с какви армии и техника са разполагали. За тогавашните времена е било нормално страната ни да бъде цел, за да бъдат унищожени армията и ресурсите ни, все пак за американците и НАТО сме били противници.
Просто тогава това са били реалностите. Една гадна реалност, която за щастие не се е случила, и дано никога не се случва.
Май ти си човекът с промития мозък... от как България няма казарма и армия, хората нищо не знаят и си мислят, че живеят в някаква изолирана среда!
Хайде сега... очаквам пак да изкривиш думите ми и последващи коментари от теб, как съм искал България да бъде унищожена от ядрени атаки. А, да ти напомня, също така да не забравиш да напишеш, че съм родоотстъпник и с промит мозък. :wink: