Днес получих по пощата си следното писмо:
Това е най-обикновен спам от пощенската ми кутия, ще го използвам като пример за да коментираме първото изречение:Съгласно Закона за електронната търговия този мейл е непоискано търговско съобщение.
Вашият адрес е взет от публичното пространство.
Ако не искате да получавате писма от нас, върнете писмо с тема "UNSUBSCRIBE".
УЧЕБНИ КАРТИ И АТЛАСИ ОТ 1. ДО 12. КЛАС
разработени съгласно учебната програма и одобрени от МОН
За да достигнат до вас тези най-нови учебни помагала по География и История са използвани съветите, идеите и труда на различни специалисти - учители от българските училища, университетски преподаватели, експерти от МОН, инженери-картографи и ГИС специалисти. Те са професионално илюстрирани от художници и аниматори, с чудесен дизайн, което ги прави увлекателни помагала в обучението на учениците.
Нашият стремеж е да ви предложим най-качествените картографски произведения на достъпни цени.
Въпроса ми е, какво означава "непоискано търговско съобщение"? Защо се цитира Закона за електронната търговия, като това не променя факта, че писмото е нежелано от потребителя и следователно е спам? Дали спамерите се заблуждават, като си мислят, че цитирайки ЗЕТ, се освобождават от отговорност, или има някаква вратичка в закона, която ми убягва?Съгласно Закона за електронната търговия този мейл е непоискано търговско съобщение.