Сайт за обяви - процент на регистрирани посететили и процент на посетители публикували обяви

kamentk

Well-Known Member
Здравейте колеги, преди време си разработих сайт за обяви в специфична ниша, която познавам добре. Развивам сайта, регистрират се хора, публикуват се обяви всичко точно. Тряфика идва на landing page-ове предшмно от ФБ. От там идеят е да се зарибят да се регистрират и публикуват обява или да се регистрират и да се свържат с друг потребител вече публикувал обява. В гугъл съм първи по основните ключовите думи, но там търсенето е слабо. Има други ключови думи, където има търсене, за които ще работя, за да спечеля и гугъл трафика, но няма как да стане без някакъв брой обяви, които в момента събирам.

Като цяло забелязвам, че един на 100 посетители се регистрира, а един на 150 публикува обява или обяви(нишата е такава, че обикновено хората разполагат с повече от едно нещо които искат да продадат)

Някой има ли наблюдения върху своите сайтове какъв е процента на регистриралите се и какъв е процента на посетителите които публикуват обяви. Струва ми се, че имам мегдан за подобрение в това отношение.

Планирам редизайн, че темата ми е малко в 2012/3 година и не ми харесва, но първо ми се ще да събера малко информация, а никъде не намерих такива резултати. Става въпрос за сайт на български.

Та какви са вашите наблюдения?



П.с не ме питайте кой е сайта или каква е нишата, за момента не искам да ги показвам.
 

Горе