Сайт за текстове на песни

Viko

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
39   0   0
Става въпрос за http://www.music-text.eu/
Причината да го продавам е липса на идеи как да монетизирам трафика.
Приходите са около 100 лева месечно, което е твърде малко за сайт с минимум 2000 униклани и 5000 импресии дневно според мен. Убеден съм че може да се измисли нещо, но нямам никакво време (кандидат студент съм)
Системата е изцяло авторска. Има и форум, който НЕ е интегриран. Не ползват една и съща БД.
# Текстове: 245326
# Потребители: 1130

Рекламата, която е момента е на сайта трябва да се запази до определените за нея срокове.
Банера е до 31 декември, а линковете до януари/февруари и някои март.

ПР 3, 209 000 индексирани страници.

Приходи :
10 линк позиции по 5 лева = 50 лева месечно (на тази цена рекламодатели се намират лесно)
Банер : 20 лева на месец
Адсенс : 22-23 лева

Заедно със сайта върви и фейсбук групата, която има 3 633 души.

Цена : 1000 лева

Моля без постове от рода на "ти си се побъркал". Смятам че сайта си заслужава тези пари.
Изцяло авторска система, форум, и над 245 000 текста.
Ако имате въпроси не се колебайте да ги зададете :)

ЪПДЕЙТ - 19.03.2011
В момента на сайта има сложени реклами на изиадс. Виждам че варианта с адсенс е много по-добър за този сайт.
ИЗИАДС - 15 лева/месец / Адсенс двойно, даже и тройно понякога
ПР-а падна от 3, на 2 // Фейсбук групата има над 8 000 члена
Дори при спада линковете вървят на цена от 4 лева на месец

Слагам цена от 900 лв с възможен коментар. На сайта му няма нищо, просто се ориентирам към en сайтове.

Последно редактирано:
От: Сайт за текстове на песни

Правилно си разбрал. Дори и да нямах приходи пак бих му търсил минимум 1 000. Един от сайтовете с най-много текстове в световен мащаб.
Просто на толкова го оценявам. Ако не се намери кой да го купи не ми е проблем да го задържа.
Поздрави

Правилно си разбрал. Дори и да нямах приходи пак бих му търсил минимум 1 000. Един от сайтовете с най-много текстове в световен мащаб.
Просто на толкова го оценявам. Ако не се намери кой да го купи не ми е проблем да го задържа.
Поздрави
# Текстове: 245326

Silno se symnqwam....

Винаги съм се чудил как стои въпроса с такива сайтове и дубликейт контента, който е неизменно върви с тях. Повече дийп линк seo ли правиш, или просто се ранкват сами?

Новите чалги обикновенно им трябват няколко линка от социални мрежи и се класирам на първо място по думата "име на песен" текст
Не винаги но в повечето случаи се получава. На един колега от форума му ги индексира по-бързо, така че мойто си се води дупликейт, но изглежда не е толкова важно, защото си се ранквам без проблем. Сайтмап-а ми е събмитнат в уебмастер туула

Горе