Сайт мап за форум

miraco

Member
Има ли смисъл да правя сайтмап на форума ми. Днес пуснах генератора да ми направи карта на форума и ми изкара 216 страници. Да ги кача ли в гугъл или не.

От: Сайт мап за форум

Има винаги смисъл независимо за какво е.
Пробвай да намериш плъгин за форум системата ти, която прави сайтмапа
Има за популярните платформи

Точно пък за форум да не направиш си е престъпление :)

ОК, но на колко време е нужно да се обновява сайт мап за форума. Като се пеишат теми във форум не се ли разширяват страниците или не.

Автоматично се обновява.

Видях, че форумът ти е phpbb3, така че разархивирай този файл и качи sitemap.php в root-а на форума ти. После добави tvoyasajt.com/forum/sitemap.php в GWT.

Прикачени файлове

• sitemap.zip
    1.7 KB · Преглеждания: 7
От: От: Сайт мап за форум

Автоматично се обновява.

Видях, че форумът ти е phpbb3, така че разархивирай този файл и качи sitemap.php в root-а на форума ти. После добави tvoyasajt.com/forum/sitemap.php в GWT.

ОК, но аз съм направил сайтмап с онлайн генератор и съм го качил в GWT, и в момента от 216 страници са индексирани за 5 дни 57 страници.
Каква е разликата между sitemap.php и sitemap.xml....ако кача php в Гугъл, трябва ли да махна другата сайтмап.

Не си пречат взаимно, но и няма кой знае какъв смисъл и от двете.
Явно не съм разбрал питането - сметнах, че те интересува дали има смисъл от сайтмап (заглавието на темата) и че те плаши ръчното му добавяне, затова не предположих, че вече си направил автоматичен вариант.

А това, че Гугъл не ти индексира на 100%... ами 100% гугъл-индексиране съм виждал само на сайтове с обем 10-на странички. За по-пълно си го добави и в Yahoo Explorer-a.

пп. sitemap.xml ръчно ли го качваш? В смисъл го генерираш с нещо си и го качваш през FTP? Ако е така, то там е разликата - този файл, който ти пращам, автоматично генерира сайтмап и добавя всяка нова тема от форума без да се налага твоя намеса.

Последно редактирано:

Горе