Само за предприемачи - "невидима" реклама.

[video=youtube;ZIGzpi9lCck]http://www.youtube.com/watch?v=ZIGzpi9lCck&feature=player_embedded[/video]
 
От: Само за предприемачи - "невидима" реклама.

Хаха, много добро, точно вчера даваха по тв7 die another day, там Астона ставаше невидим :)
 
От: Само за предприемачи - "невидима" реклама.

Много креативна реклама :)
 
Много е яка идеята. Това ще е много вървежно тук. Особедно вечер. Ето идея за реклама. Само не знам колко би могло да стура това. Ако е около 10К, а колата от предприемача, ето нещо, за което може да се кандидатства тук: http://www.3challenge.com/start/

Някои запознат с тази технология, ако е възможно да се включи. Мисля, че ще мине бюджета от 10К, ама все пак не е зле да се разпише като пари. ;) Ще удари конкуренцията от зле изглеждащи трамвай и рейсове по улиците, които виждаме всеки ден. :)
 
От: Само за предприемачи - "невидима" реклама.

За по-малък автомобил 10к ще стигнат. Реализацията не е никак сложна. Трябва само колата да се облече с пластични ЛЕД модули + една програмка да ги управлява + няколко елементарни даже уеб камерки от по-ново поколение и готово. Ако някой реши да го прави и има нужда от съвет или съдействие, да пише. Подобни техники са широко предлагани навън, особено пред разни магазини за техника, а реализирането на статичин вариант е елементарно и съвсем евтино. Наистина събира хората.
 
Мен лично ме интересува това с прожекторите. Видях камери, но това лед модулите не знам как точно биха пастнали, все пак говорим за неравен терен. Аз имам нуда от съвети и мнения. :) Сори, но ми се вижда доста интригуващо. Мда, не само събира хора и отваря усти до земята, но има реалната възможност да се превърне в нещо, като бизнесче. Аз лично бих предпочел да рекламирам там, отколкото на скапаните автобуси, трамвай и тролеи.

Малко повечко инфо? Айде, че може и някой да ивестира в идеята. :)
 
От: Само за предприемачи - "невидима" реклама.

[video=youtube;PD83dqSfC0Y]http://www.youtube.com/watch?v=PD83dqSfC0Y[/video]

Малко да осъвършенстват технологията да си купя и аз един такъв шлифер невидимка и да вляза в некоя банка и малиии....:mrgreen:
 
От: Само за предприемачи - "невидима" реклама.

Набързо в момента намирам инфо само на италиански производители на пластични лед http://www.xled.it/prodotti/strisceled/ - линка не е афф. Но се разбира достатъчно (италианците не си правят труда да превеждат:(
Като им гледам цените даже не скъпо. По скъпо ще излезе програмката за, да го нарека, прожектирането, но може да се намери нещо, което да се адаптира. Прикачването на лентите лед може да стане и посредством магнитни стикери. Е може и някоя и друга дупчица по колата да трябва да се пробие, ама едва ли това ще доведе до изхвърлянето и след употреба.
Всичко останало е стандартна екипировка за снимане от автомобил. Хората даже с фотоапарат го правят - това е защото тези модели на Канон имат страшна оптика, а нормална камера с такава оптика, първо е стотици пъти по-скъпа, второ е доста по-обемна, а в случая това има значение, заради допълнителните стабилизатори.

Все пак, ако някой реши да го прави, трябва да има предвид, че една доста голяма част от това, което се вижда на филмчето е резултат от постпродукцията, а не на реалостта, която ще се случва в действителност. В ясен слънчев ден ефекта ще е бъде различен. За сметка на това, дъждът не е проблем.

Питайте още, ако има нужда. :|
 
Мда, ясно ми, че това, което видях е с монтаж, но ми е ясно, че ако са плътно рилепнали ленти вечерта ще е атракция. Еми малко не ме бива с италианския, но ще видя какво мога да измисля. Искам да видя какво може да се измисли, защото така и така ще раздават едни 10К за уникална идея, а това определено бие много. Но ще ми е нужно да си ги сметна и да си намеря реалния мащаб, както и да видя колко реалистично би могло да се получи.

А програмата не е ли някакъв елементарен плейър, който може да върви реклами, както и пайзажа от страни на автомобила. Но като цяло все визма една голф 3-ка и сме на 6. Но май ни трябва нещо повече като ван, а не нещо малко. ;)

Имам нужда от цифри. Сега ще видя парите на сайта, но реално си е на кв. метър нали?
 
От: Само за предприемачи - "невидима" реклама.

Не е на кв. метър - цената е за ролка 5 м. дължина и 15 см ширина. Цената грубо е от към 100 евро до 240 евро за ролка в зависимост от екстрите и яркостта на диодите - системи за свързване и прикачване, силиконени подложки, магнити и т.н.
За плеъра: то може и с обикновен, ама те нямат нужните команди за да се получи добре, а и ще трябва да се изчислят някой неща в зависимост от броя на лентите и диодите, някакъв транскодер ще трябва задължително... ще питам утре колеги специалисти да кажат по-точно. Гледам по стадионите, дето пускат рекламите на такива пана, че много им се шашкат и тичат около тях по трима техници и често им запецват, защото през лед не минава всякакъв видео сигнал и им вързват трансодери, едни жици .. чудеса.

Не знам дали с ван ще е по-удачно, на по-голяма повърхност ще се губи ефекта ... ма, то си е въпрос на виждане.

За превод и още инфо - никакъв проблем! ще помогна с удаволствие!
 
От: Re: Само за предприемачи - "невидима" реклама.

Но като цяло все визма една голф 3-ка и сме на 6.
С пернишки номер, нали? :lol:

Но май ни трябва нещо повече като ван, а не нещо малко. ;)
Една стойка отстрани, като за стъклопакетите, дето возят.

ПС
Не си виждам комисионната за темата... 8) :twisted:
 
Абе то и с рикша става, но идеята да е нещо масивно и да има ефекта, който се търси - визуалния. :)

@Linetta, като цяло трябва да нещо, което да прави картината максимално реалиситична. Не го разбирам много много, но мисля, че ще е от най-скъпите ролки. Все пак целим чиста картина, а не колкото да мине номера. А за плейяра, съгласен съм, че трябва да се пригоди. Иначе няма как. Отделно имаш камери, които да плейнат това, което искаш от другата страна. Ако неше само за реклама или пускане на определени неща - лесно, но фунционалността да прожектира от другата страна е силнен бенефит и редно да го има като опция. :)

И аз се сетих за тези пана по стадионите, където съм виждал Mastercart, Visa, Coca Cola, Yahoo, някоя друга бира и какви ли не реклами. Но се сетих, че те не могат да обгърнат колата така. Трябва да е мека платформа, за да може да се пригоди максимално лесно. Абе като гледах бая камери бяха набучили от другата страна. Това е малко излишно май май. :)

Ако има още инфо давайте насам. :)
 
От: Само за предприемачи - "невидима" реклама.

@Блинки - Намерих познати, които са запознати в детайли с всякакви типове ЛЕД. Чакам отговор от тях и ще ти пиша.
Да, иначе много неща са накичени по колата, ама това се прави с цел да изглеждат по-по-най. Общото мнение обаче и на мои колеги е, че 95% от това което се вижда на клипчето е постпродукция, а не реалност. Приблизително добър ефект ще се получи само при спрян автомобил и на тъмно. Освен това, ми обърнаха внимание, че узаконяването, т.е. получаването на разрешение за свободна циркулация с така нагласена кола е почти невъзможно, освен за специални случаи ...така че и това трябва да се вземе предвид, преди да се инвестира в подобна идея.

Вече няколко пъти пишеш нещо за прожектиране - прожектирането е съвсем друго нещо, я в случая не трябва да се прожектира, а да се излъчва. За по-ясно може да се обесни така: трябва да се направи възголемичък ЛЕД телевизор, с който да се облече колата и после да си свържеш камерата и телевизора да ти показва, това върху което насочваш обектива.
:)
 

Горе