От: Санкция до 20 000лв за пускане на музика без авторски права
Никога не гледай от своа страна - мини и на другата страна!
... еми виж и от моята а изводите всеки за себе си...
Щот и аз така си седях един ден и мислех по тоя въпрос както вие сега, па изпуших две кутии цигари, а се и отцепих здравата. Жалко че нямаше кой да ме продуцира как после хъркам като заклано прасе по Коледа, иначе сега щяхте д ми плащате !!!
Та... хич не ме съвест тресе, че ще прекарам Азис и себеподобните му. Ама сметка си направих. Каквито са нови и надъхани- ше се развилнеят тея ми ти профони и мюзикаутори... като озверели от глад циганета.
Та още май месец тичам да подавам документите. Искат ми копие от категоризацията, щот там пишело местата в обекта. Да се установи на колко хора се пуска музика. Седи си тя (категоризацията) на стената от години. Ама откак съм отворил съм правил три пъти преустройство и местата ми са вече два пъти повече без да сменям категоризация. За новите места си плащам чинно по патентната декларация.
А как да знам колко им дължа? Свързвам се с мюзикаутор и обяснявам ситуацията. Изтърсват ми нещо от рода на "С подписа си потвърждавате, че това което сте попълнили и приложили към документите отговатя на истината"
То хубаво, ама напиша ли реалната бройка, тя се разминава с единствения документ който ми искате за удостоверяването на въпросната бройка. Хубаво, че в случая моите реални места са повече. И Вие няма да ми се разсърдите, че ще платя отгоре. Ама обратното ако напрая?
Повъртях ги малко листчетата, посмятах с калкулатора, па ги нагласих нещата по угоден мене и Господу начин. Пратих ги по куриера и с чиста съвест заспах чак след шестата ракия сънувайки Анелия как ми пее пред райските порти за дето съм изряден.
И после два месеца... нищо. Преполови се летния сезон, а стикери няма. Звъня да питам да не съм оплескал нещо - "Сега ще проверим. Да. Ня-а-а-ама страшно. Документите ви са при нас. Чакат подпис от господин Директора. Не се притеснявайте". Един вид "споко, знаем, че си си платил никой няма те закача, ама ако нещо се обърка звънни, ще оправим работата".
Седнах аз, сипах си едно голямо. Тогава май пак се отцепих. Ама помня, че оглеждах клиентите дали някой не прилича на доректор в отпуска. Да си палти тройно, не за друго.
Та значи въпросните МА и ПФ твърдят, че имат сключени договори с над сто подобни на тях организации. В които пък членували почти всички артисти, продуценти и тъ нъ за които мога да се сетя... И добре че са те да ме улеснят. Щот трябвало да се разправям с всички поотделно. Баси кефа. Част от парите ми директно и по неведоми пътища ще достигат дори до кънтри певицата "Дивата Кобила от Тексас", коят ми е любимка. За да може да ме радва и в бъдеще с любимите ми песни за краварина Хосе на който му умрял разплодния бик Изкормвача (или просото Джаки) понеже изял кофа ферментирала царевица. И аз я спонсорирам? Й-Е-Е, БЕЙБИ!!!
Ми какво става ако реша, че ще пускам само индийски чилаут дет не само, че няма продуцент, ми и автора едва ли ще си познае произведението, дори и да е "тавряс" между двете весели партита?
А ако накарам баба ми да пее народни песни и си ги врътна на диск?
След още седмица началника явно приключи с отпуските. Пристигнаха ми стикерите. Лепнах ги аз ама с едно такова чувство като от преди години когато имаше ВИС-2 и подобните му. Дето си лепяха логото по вратите на заведенията, че си платил. Да не те закачат или объркат "колегите".
А, и още нещо. Как така става, че дружество с нестопанска цел- Про(гал)фон... събира и изплаща възнаграждения на авторите? Че тука имаме един спортен клуб с нестопанска цел. Отидох веднъж до общината да ги питам има ли легален начин да извършваме дейност в полза на клуба (щот не стигат парите дето отпускат даже за екипи на хлапетата). Кол в гъза само дето не ми набиха. То си пишело че било с нестопанска цел.
Е такива ми ти работи и мисли... Тва ми го разправи един приятел, не съм аз. Само използвах първо лице за повече ефект
А иначе,
Така ще бъдете наказани за овчето си поведение и невежество (как искате да работи икономиката (в условията на демокрация) като самите вие не сте се потрудили да получите елементарни знания по икономика.
Дано повече хора отделят 40 минути на четивото от линка. И не бъди толкова черноглед (реалист). Ще ти дам един пример, но нека не го превръщаме в политически дебат! По мои скромни наблюдения едни хора по Черноморието ( дето ги тормозиха за едно уж незаконно пристанище
тази година се опитаха да спечелят хората именно опитвайки се да обяснят каква е ползата от силната местна власт на общинско ниво. Друг е въпроса дали действително вярваха в тези си идеи. Може да са просто болни амбиции за домогване до големите, там където в момента не ги искат. Това не се наемам да кажа. Но ми направи впечатление, че тук- там на някой му се отварят очите каква всъщност е силата на "пазарната икономика + децентрализиране на управлението до регионално и местно ниво" ако се водим по стила от книгата на господин Сванепул. Вярно един лебед пролет не прави, но... аз съм си бил винаги оптимист по природа.