Сектата на ковидитите

Victor R

Well-Known Member
Ето различна гледна точка за Ковид от официалната: линк
На английски е и се фокусират основно върху UK, но много от нещата за общовалидни. Излъчват на живо пон-ср-пет от 15ч наше време.
 

Krumov

Well-Known Member
Депутат от ДБ преди минути- 26 човека от обкръжението ми починаха от Ковид, дори и личният ми лекар
Ти това когато го прочете за пръв път и реши да го постнеш тук, успя ли преди това да го асимилираш?
 

tipin

Well-Known Member
Ти това когато го прочете за пръв път и реши да го постнеш тук, успя ли преди това да го асимилираш?
Имаше изслушване в НС на служебният здравен. Пуснах го тук след писанията, че само 'поддръжници на ГЕРБ и Баце' имат познати болни и починали от Ковид.
 

deffnews

Active Member
Напоследък из българските улици и търговси обекти се наблюдава една странна аномалия - хора, на пръв поглед изглеждащи нормално, с приятна външност и облекло, носещи парче плат на устата си.
В началото ги подминаваш с лека почуда и усмивка, но постепенно тези хора започват да те гледат критикуващо, дори леко агресивно. Ако се опиташ да влезеш в магазин без парчето плат на устата, дори са готови да влезнат в словесна, а защо не и физическа саморазправа.
Сетих се за блудкавата холивудска поредица Заразно зло, където имаше подобен сценарий.

Та се чудя, дали тази секта е нещо временно, което ще отшуми или ковидитите ще се заразяват на принципа на доминото, докато нормалните хора станат дискриминирано малцинство, което може да живее нормален живот единствено далеч от градовете.
Не си наясно. Носенето на маска на незадължителни места е сериозна индикация, че човека който я носи е диагностициран с положителен тест. Предполагам, че като цяло не сте наясно каква е вече наложената практика. Отделно положителния ПСР е вид лекарска тайна и извън отчитането като бройка не се разкрива самоличност. Мнозинството са изкарали или карат ковид без много от околните да знаят. Което като цяло е правилно. Освен това от доста време съществува и пост-ковид, има хора които ги повтаря и потретва в продължение на месеци.

Сериозни специализирани изследвания насочват натам, че кръвната връзка играе слаба роля за заболяването. Наскоро завърши голям етап от методично проучване, което продължи повече от година върху всички възрастни от населението на един малък европейски град, което като цяло показва, че подобно на обичайните зарази, инкубаторите, т.е. приносителите/заразените, които не показват симптоми или показват много слаби такива са няколко пъти повече от останалите заразени.

В момента се изрежда гръцката азбука, без значение какво сте чули и кои щамове се популяризират се изреждат една по една буквите от гръцката азбука. Предполагам, че няма да спре преди Омега.

Останалото е ясно, колко са скочили лекарствата, кой какво е спечелил и загубил, не е чак толкова трудно да се знае. Но определено не сте информирани ми се струва.
 
Последно редактирано:

AseasRoa

Well-Known Member
След тази информация възниква логичният въпрос: Защо ваксинираните са освободени от носене на маски (разбирай наградени за нагъзването), след като си остават преносители на вируса???
След такъв логичен въпрос следва и логичен отговор - короната не е медицински проблем, а политически. Медицинска логика няма и всъщност никога не е имало. Я се сети се за първите кадри от Китай, показващи припадащи и трупове по улиците. Такива неща не сме виждали никъде другаде след това. Само този феномен подсказва, че нещото започнало там и нещото продължило след това по целия свят не са едно и също нещо. И с това само започна дългата поредица от медицински нелогичности.

И като казах Китай, не е ли интересно как сега се опитват да ни направят на китайци всичките. Всичко започна в Китай и после продължи по китайски. Човек би се запитал, какъв пръст имат Китай в цялата работа. Е, поне лесно може да се види, че Мечо Пух и Клаус Шляп са си приятели:

1627481423973.png
 

deffnews

Active Member
Така наречения парцал няма за цел да предпази теб от останалите, дори няма за цел да предпази, а да ограничи хвърчащите слюнки от устата и по-скоро тези които са по-тежки в които се смяташе, че има най-голяма концентрация от вируса.

После разпространението му стана дифузно, демек на ситни капчици като пара което разбира се обезсмисли носенето им като ограничител на разпространението, но като някаква психологическа бариера останаха, тоест влизайки в магазина и слагайки парцал се чувстваш някак защитен, а психиката е важна за имунитета.

Маските са за да изглежда, че се вземат мерки, а истината е че са безсилни, Китайците го набиха на всички.

А това за сектата на ковидите, та то сектите не са от вчера и не от вчера живеем в матрица, като искаш да не живееш със стадото с овците, отиваш при вълците в гората.
Ммм, аз не се чувствам защитен повече носейки маска, където и да било. Още от самото начало. Маската не е да предпази теб от околните, а околните от теб. И всъщност е едно и също, когато става въпрос за повече хора на едно място. Още не е стигната и средата, мен ако питаш. Хората трябва да се учат да живеят с този вирус. На есен очаквам бум, след аху-иху през лятото. Очаквам го още преди да бяха започнали да го очертават по медиите, защото в момента лека-полека подготвят хората.

За мен вируса е хибрид и част от него действа като паразит и си поддържам тезата, че атакува мозъка, освен психологическите ефекти за които си споменал. За мен много хора, поне в определени периоди се държат различно от както се държат или са се държали, включително аз. И е напълно възможно това да е перманента промяна или някакво преоткриване в поведението, или поне частично.

Засега не виждам кой ще ме принуди да си сложа ваксина, по простата причина, че златно правило е да не се слагат ваксини в ситуация на масова зараза а в случая на дори пандемия. Отделно са тестови. И в момента ще се качи и процента на ваксинираните, които тепърва проявяват симптомите, което едва ли ще го калкулират официално.

Но да се неглижира обстановката е доста глупаво.
 

tipin

Well-Known Member
За мен вируса е хибрид и част от него действа като паразит и си поддържам тезата, че атакува мозъка, освен психологическите ефекти за които си споменал.
Да, ако се поразрови в нета има доста насоки, че психологическите проблеми се появяват от увреждането на мозъка, следствие инфекцията.
Та както казва проф. Коста Костов: вирусът не спира да ни изненадва със своята артистичност.
Което поставя въпроси и за неговият произход.
 

deffnews

Active Member
Да, ако се поразрови в нета има доста насоки, че психологическите проблеми се появяват от увреждането на мозъка, следствие инфекцията.
Та както казва проф. Коста Костов: вирусът не спира да ни изненадва със своята артистичност.
Което поставя въпроси и за неговият произход.
Повече от загатнат в "Нейчър" от преди 5-6 години. Има го, действа си. Изглежда хора си правят, обаче, изводи въз основа на какъв е произхода и какви са другите цели. което също може да е важно. Обаче като че ли по-важното в момента е да се държи "на каишка".

Чак дотам не ми стига информацията и предположенията (повечето са предположения и като цяло малко хора въобще ми вярват защото не им предлагам подвързана логика, но много често се оказвам прав) за да се каже с някаква що-горе категоричност какво ще се получи. Знам ли, няма да е чак налудничаво ако изтърват каишката. Но все пак, засега съм повече оптимист и този тест трябва да бъде преминат.

Малко в графа лично може да минава, което си е двоумение за мен, но примерно аз не съм с положителен тест. На мен обаче също ми влияе, На моменти виждам хората и реалността под друга призма (макар че аз по принцип си ги виждам по-различно), но това си беше по-различно. Имах такива чак преживявания не мога да ги нарека в някакъв категоричен смисъл, но имах такива периоди без да съм чел други предположения за паразитна част, преди това имах усещането и като ги гледам и другите и мен, че това неюо атакува мозъка и затова мисля оюе оттогава че има паразитна част, което досега не се опровергава.

Другото ми усещане е, че ако става въпрос за антибиотици вируса би трябвало да бъде по поддатлив към пеницилиновата група или въобще от лекарства на базата на използвани в миналото, примерно срещу малария. А като логика - може би заради това, че пеницилина беше като цяло отречен и направо с години почти не се е ползвал.
 
Последно редактирано:

AseasRoa

Well-Known Member
че психологическите проблеми се появяват от увреждането на мозъка, следствие инфекцията.
имах усещането и като ги гледам и другите и мен, че това неюо атакува мозъка

Хора, осъзнайте се :) Изключете телевизорите и мислете логично. Дори няма нужда да мислите логично, просто изключете телевизорите.
 

tipin

Well-Known Member
Водеща по БНТ: Г-н Симидчиев (ДБ), вие ли сте новият здравен министър?
- Още не знам (и още празни приказки);
Водеща: След като няма ЩАБ, кой ще носи отговорност за решенията при евентуална вълна? Здравният министър?
- Не, има план за действие. Отговорността е на хората писали плана, а не на здравният министър.
Водещ: А кои са тези хора?
- Не знам, ще попитам...
 

slavchev

Well-Known Member
Водеща по БНТ: Г-н Симидчиев (ДБ), вие ли сте новият здравен министър?
- Още не знам (и още празни приказки);
Водеща: След като няма ЩАБ, кой ще носи отговорност за решенията при евентуална вълна? Здравният министър?
- Не, има план за действие. Отговорността е на хората писали плана, а не на здравният министър.
Водещ: А кои са тези хора?
- Не знам, ще попитам...
Явно си се абонирал за ковид рсс потоците, което ясно показва психичното ти отклонение. Може би е от ваксината? :oops:
 

slavchev

Well-Known Member
Честно казано, до преди ПЛандемията мислех, че тук са предимно мислещи хора, но явно съм се заблудил. 5-6 хибрида на таралежа не спират да бълват простотия и неадекватност по редица теми, но и това ще отмине в близкото бъдеще :)
 

deffnews

Active Member
Честно казано, до преди ПЛандемията мислех, че тук са предимно мислещи хора, но явно съм се заблудил. 5-6 хибрида на таралежа не спират да бълват простотия и неадекватност по редица теми, но и това ще отмине в близкото бъдеще :)
Ето виж, ти си го написал:
до преди ПЛандемията мислех, че тук са предимно мислещи хора
---
Хора, осъзнайте се :) Изключете телевизорите и мислете логично. Дори няма нужда да мислите логично, просто изключете телевизорите.
Ами явно и вие го виждате, но не си давате може би сметка. Ти също казваш, че един вид усещането (или твоето и/или на други се е изменило). Не гледам, не търся и не следя почти никакви новини. Реално си направих изводи преди да започнат да съвпадат с мнения на някои специалисти.
Единствения рисърч, който съм правил по темата е, след като преди доста време и то в слабо популярен сайт прочетох за една статия на "Нейчър" от преди 5-6 години. За която си усъмних, че е истинска, но всъщност се оказа такава и вероятно още стои на сайта на списанието.
 

veni8

Active Member
Всички се смееха на Грета Тунберг, че не ходи на училище. Сега никой не ходи на училище.
Всички се смееха на Грета, че не лети със самолети. Сега никой не лети.
Всички се смееха на Грета, че я използват и манипулират. Сега всички ни използват и манипулират.
Всички се смееха на Грета, че не е специалист, а се изказва за екологията. Сега всички се изказват за коронавируса.
Всички се смееха на Грета за страховете ѝ. Сега всички ги е страх.
Грета, прости им! Явно не са знаели какво говорят...
 

nandibandi

Well-Known Member
Смъртноносният вирус заразява само робите

228178806_4208645979225257_3242687589918993256_n.jpg
 

AseasRoa

Well-Known Member

Центърът за контрол на заразните болести на САЩ (CDC) съобщи преди ден-два, че прекратява използването на PCR-тестове поради тяхната ненадеждност и невъзможност за различаване на заразените с ковид и с грип. И предупреди американските лаборатории да ползват от края на тази година тестове, които правят разлика между двата вируса. Причината медицинските власти да се усъмнят официално в ефективността на PCR-a (нещо, за което се говори от самото начало на пандемията) е, че през 2020 г. в Щатите са регистрирани като починали от грип едва 646 души. Докато през 2019-та (според CDC) жертвите на грипа и усложненията му в САЩ са между 24 000 и 62 000.

Тоест нищо, което досега се е твърдяло, не е вярно (вече) – включително световната статистика за болестта

Аз какво разправям толкова време, а? Тъпунгери.

Съобщението на CDC
Flu Season Numbers for 2020/21 (тук пише за тези 646 с грип)

И след като така тънко признават, че за PCR теста няма разлика между COVID-19 и Грип, остава въпросът още при какви състояния дава фалшиво положителни резултати?
 

slavchev

Well-Known Member
Аз какво разправям толкова време, а? Тъпунгери.

За мислещите хора, това с PCR теста беше ясно още отначало, че е пълен фейк. Появи се някакъв мега страшен, заразен, смъртоносен и коварен вирОс и само за няколко дена вече е измислен тест, който го хваща във всичките му разновидности :D Само след няколко месеца пък бяха измислени прословутите ваксини, които също пазели от всякакви щамове, било то още неоткрити и непознати. Какъв скок в медицината само...
 

AseasRoa

Well-Known Member
За мислещите хора, това с PCR теста беше ясно още отначало, че е пълен фейк.
Но не се отказват, ето един веднага е влезнал в защита:

CDC спират поддръжката на самоделния си PCR тест. Други такива продължават да се използват и да имат оторизация. На сайта на FDA може да намерите списък с одобрени тестове за COVID-19, сред които има десетки PCR тестове.
251 одобрени теста има в списъка. Това разнообразие само ми помага да си отговоря на въпроса защо вълните в различните държави не се припокриват много добре по време и по сила. Но за по-лесно нека приемем всичките за еднакви.

Фалшиво положителен тест може да се случи на практика единствено при лабораторна грешка или замърсяване.
"Лабораторна грешка" ми звучи като грешка, която може да се случи само в лаборатория. Ама PCR тестовете се правят в лаборатории :D

Това твърдение на Ванчо може би е много по-вярно, отколкото изглежда. Защото въпреки че се опитва да изкара PCR тестовете като дефинитивни (т.е. верни всеки път, независимо от обстоятелствата), те всъщност не са. За да се направи тест, трябва лаборатория. За да се направи правилно, трябва лаборант, който да го направи правилно. Трудно ли е да си представим, че в такива странни времена дори и PCR тестовете да бяха дефинитивни, то има доволен шанс лабораториите и лаборантите в тях да не са?

Ако някой каже, че PCR теста бърка ковид с грип, помолете го да ви каже кой точно сегмент от генома води до припокриването. Геномите и на грипните вируси, и на ковид (които са доста различни), могат да бъдат намерени в интернет, така че това е лесно проверимо твърдение. Досега отново не ми е отговорен този въпрос, като съм го задавал на хора твърдящи че ковид открива грип.
Леле що проверими твърдения бяха направени от 2020 насам от кой ли не, и колко пъти се отметнаха от тях. Твърдения да искаш. Ако следвам тази логика, то има достатъчно голяма вероятност и геномите да са едни лесно проверими твърдения, които обаче да нямат нищо общо с реалността. Това че някой някъде е казал или написал нещо в днешно време няма никаква стойност.

Къде обаче отиде грипа? Защото откакто почнахме да прилагаме PCR тестовете, всеки сополивец може да излезе от лабораторията като:

а) незаразен
б) заразен с Корона

... но не и като заразен с Грип.

Както споменах, реакцията може да се извършва циклично, удвоявайки количеството дълго ДНК, и измерими странични продукти. Когато тези продукти минат определена стойност, теста се счита за позитивен. Ако обаче оставим теста да се повтаря до безкрай, той ще излезе положителен заради наличието на други странични реакции. За това има лимит от повторения, преди да се обяви за отрицателен – обичайно около 30-40, което зависи от производителя на конкретния тест, лаборатория, относителния риск между фалшиво позитивен и фалшиво отрицателен и т.н. Позитивните тестове обичайно изскачат след около 20-ина цикъла
Кажи си го направо - генома се изпича. Това са страничните реакции - препечено РНК. И то се препича към 30-я цикъл някъде. Според мен "безкрай" е всичко от 30 нагоре, а доколкото си спомням препоръката беше дори за 45 цикъла. Не знам, ако пред мен има изгоряло пилешко и изгоряло конско, не мисля че ще направя разликата. И двете ще са въглени за мен на тоя етап.
 

Горе