Синя зона, зелена зона, жълта зона....има ли и розова?

Blinky

Owner
Днес имах адски много работа из цяла София и доста обикалят в района на центъра. Реших, че е редно да отворя една тема, тъй като стана малко объркано с тези зони. Имаме цели 2 за момента - синя и зелена, и очакваме да се появи скоро и още една - жълта. Поне това дочух.

Та, за синята знам, че цената вече е 2 лева за един час? За зелената е май левче на час, а за жълтата, която в бъдеще ще се пусне, там даже не знам каква е идеята?

СМС-ът е с ДДС
С поскъпването на синята зона всяка стотинка е важна. При купуване на талон от служител той струва 2 лева, а при изпращане на текстово съобщение през мобилния телефон над 2 лева се заплаща и стойността на смс-а. Читатели се оплакват, че служителите на Центъра за градска мобилност са малко и е нужно да чакаш дълго, докато някой се появи наблизо.

Повече по този въпрос: Какви абсурди срещате край новите зони за паркиране в София

Някой да може да сподели нещо, защото не съм сигурен дали съм и с точна информация и е редно да се знае това. Все пак всеки тича към центъра, за да си свърши нещо. Не би искал най-малкото да не знае кое какво е, нали?

И се питам, в бъдеще дали ще има розова зона, там примерно плащаш в натура или нещо такова. :)
 
От: Синя зона, зелена зона, жълта зона....има ли и розова?

Ще, ще. Ще има и инфрачервена, и ултравиолетова. Важното е да има хаос, и глоби. Така се осигуряват средства и отварят нови работни места, за неща, дето нищо не произвеждат.
Борим се с безработицата успешно. Ама в крива посока.

Аз това си мислех онзи ден. Защо не декларират, че искат да разчистят центъра? И че стрикциите ще се увеличават и ще продължават. Явно не им стиска такава декларация!
Онзи ден пресякох пеша от Опълченска и Сливница, по Пиротска, между МС и Президентството, до метростанция Ректората. Видях доста коли с наредени талончета за паркиране, покриващи почти цялото арматурно табло на колата.
Видях и че Московска продължава да бъде барикадирана пред английското посолство - като че ли сме Москва през 1943 година! :twisted: :twisted: :twisted:
Това в центъра на столицата!!!
 
От: Синя зона, зелена зона, жълта зона....има ли и розова?

Всичките зони са с един цвят - лайнян.
Впечатленията ми са следните:
Голямата работа, че ще се намалят задръстванията изобщо не стана. За замърсяването - предполагам също. Просто има по малко паркирани коли. За сметка на това, като ти изтекат 2-та часа за паркиране, ще правиш кръгчета и съответно задръстване и замърсяване.
Но от общината потриват ръце. Имат си още един рекет.
Очаквайте скоро.
Дихателна зона. Всеки стъпил на общинска земя, ще плаща за дишане. По 2 лв. на час без ддс.
 
От: Синя зона, зелена зона, жълта зона....има ли и розова?

Всичките водят само до едно - кафявата зона отзад на гащите на Баце и Кметицата.
 
От: Синя зона, зелена зона, жълта зона....има ли и розова?

Днеска ходих у центъро. Бех у зелената зона, покрай Женския пазар. Та, левче е там, ама имаш право да оставиш колата само за 4 ч...Като минат 4-те ч., требе да си вземеш нови талони, ама преди това не може да си вземеш накуп за 8 ч. примерно. Питам лелките, що бе лели, а те ми викат - ем тъй ни казаха да правим. Гениално просто. Същото важи и за синята зона, ама там може само 2 ч. накуп. Голема простотия у наше село, думи нямам.
 
Виждал съм как го бяха направили в Братислава. Там нямаше толкова коли на улицата, даже никакви, адски много пешеходни зони, както и платени паркинги, като платените паркинги представляваха не само парцели, на които може да се паркира, но и имаше и сгради-паркинги. Като естествено това гарантираше празни улици и добра комуникативност. Всеки си беше на месечен или годишен абонамент, а да не говорим, че и всяка фирма наемаше за служителите си такива места. Абе беше направено умно и доста "бизнес". Тук е една свинщина и не само, че е смешна самата система, но и неефективна.
 
От: Синя зона, зелена зона, жълта зона....има ли и розова?

Що бе ефективна е. Бюджета се пълни, а за останалото... да го д*хат бедните.
 

Горе