Продава се: Система за филми

От: Система за филми

По принцип нямаш право да препродаваш продукти от codecanyon.

По принцип нямаш право да препродаваш продукти от codecanyon.
Прав си. По-принцип доста неща нямаме право да ги правим, но ги правим.
Аз го правя предимно заради потребител, на който му трябва тази тема, защото на мен ми е излишна и вместо да прашасва, по-добре някой колега да направи добър сайт, защото темата е добра, и се работи лесно с нея.
Може да се импортнат хиляди филми и сериали, актъори.. може да се пишат новини и т.н.

@monefff говори в единствено число :). Не всички нарушаваме закони, споразумения или лицензи.

Системата не ти гарантира хиляди. Просто ползва едно публично апи което към днешна дата има инфо за около 30к филми. Остава въпроса дали го прадават с един ключ към това безплатно API... ако е така горкому на потребителя.

@monefff говори в единствено число :). Не всички нарушаваме закони, споразумения или лицензи.

Системата не ти гарантира хиляди. Просто ползва едно публично апи което към днешна дата има инфо за около 30к филми. Остава въпроса дали го прадават с един ключ към това безплатно API... ако е така горкому на потребителя.
До колкото знам е безплатно.

Щом толкова тука всички спазват нещата, и аз ще съм от добрите.

Спирам я от продажба. Няма да забогатея с 50 лева.

П.С. Един въпрос, ако бях продал сайта, какви ли щяха да са отговорите Ви ? Сигурно, че е незаконно и нарушавам закон? Когато реша да продам системата, за да излезе на някой по-евтино, защото на мен не ми е нужна, не може, но когато решиш да продадеш сайт е ОК ? Няма логика според мен.

@monefff продавай каквото си искаш. Просто не слагай всички под общ знаменател.

@monefff продавай каквото си искаш. Просто не слагай всички под общ знаменател.

"Прав си. По-принцип доста неща нямаме право да ги правим, но ги правим."
Някъде да съм те упоменал тук? Да съм ти написал, че нарушаваш закон? Някъде да съм написал, че се отнася изцяло за системата?
Някъде да съм сложил всички под общ знаменател, че правят еди какво си?

Написал съм едно изречение, което оприличава всеки един жив човек. Ние сме си грешници откакто сме се родили. Някой повече, други по-малко.

Тегленето на софтуер, музика и филми които имат марка за "Интелектуална собственост" Copy Rights без да плащаме е прстъление.Така че да Всички правим нещa дето не трябва да се правят :D

Re: От: Система за филми

Ти какво им се връзваш??? Ще спреш продажбата заради 2 коментара, направо ти се чудя.
До колкото знам е безплатно.

Щом толкова тука всички спазват нещата, и аз ще съм от добрите.

Спирам я от продажба. Няма да забогатея с 50 лева.

П.С. Един въпрос, ако бях продал сайта, какви ли щяха да са отговорите Ви ? Сигурно, че е незаконно и нарушавам закон? Когато реша да продам системата, за да излезе на някой по-евтино, защото на мен не ми е нужна, не може, но когато решиш да продадеш сайт е ОК ? Няма логика според мен.

Може да ти замине и профила в енвато заради такива теми.

@manqga не са всички като теб - факт, който явно не можеш да преглътнеш.
@monefff говориш за "Нас" това може да се тълкува по много начини един, от които е хората регистрирани тук.

Не разбирам какво се правите на ощипани девойки. Ако някой наруши лицензните споразумения на ваш продукт ще опищите света, но ако е на друг продукта няма проблем.

@manqga не са всички като теб - факт, който явно не можеш да преглътнеш.
@monefff говориш за "Нас" това може да се тълкува по много начини един, от които е хората регистрирани тук.

Не разбирам какво се правите на ощипани девойки. Ако някой наруши лицензните споразумения на ваш продукт ще опищите света, но ако е на друг продукта няма проблем.
Знам че не са всички като мен,аз съм рядък случай и се радвам за което :):|

Последно редактирано:

Лично моето мнение е,че няма нищо незаконно в това,ако човека е купил плъгин,система или каквото и да е от сайт за продажба на подобни неща и се оказва в един момент,че не му върши работа и иска да го продаде на друг,който би му свършило работа. В случая той си е платил не го е крал не съм виждал закон,който да споменава подобна дейност,като препродажба за незаконно. При мен се случи веднъж да закупя фейсбук приложение,което не ми свърши работата,за която го купих струваше 60$ аз го продадох за 50 лева на един познат,но се оказа,че лиценза включва само един домейн,който не допадна на купувача тъй като лиценза не работеше на негов домейн а моя не го кефеше се наложи да му върна парите и така плъгина остана в небитието загубен някъде по кошчетата на PC-тата ми.
Незаконно е,ако имаш лицензен ключ,който да включва ползването ти на 10 сайта примерно,но ти да го купуваш с цел препродаване на 10 различни човека. Макар да има такива лицензи,които ти позволяват именно да го продаваш на други хора,но са доста по скъпи от цената,която можеш да вземеш.
@ monefff , ако все още не си продал системата бих се радвал да ми метнеш 1 лично съобщение с малко повече подробности,ако все още би я продал на някой!
Поздрави

Лично моето мнение е,че няма нищо незаконно в това,ако човека е купил плъгин,система или каквото и да е от сайт за продажба на подобни неща и се оказва в един момент,че не му върши работа и иска да го продаде на друг,който би му свършило работа. В случая той си е платил не го е крал не съм виждал закон,който да споменава подобна дейност,като препродажба за незаконно. При мен се случи веднъж да закупя фейсбук приложение,което не ми свърши работата,за която го купих струваше 60$ аз го продадох за 50 лева на един познат,но се оказа,че лиценза включва само един домейн,който не допадна на купувача тъй като лиценза не работеше на негов домейн а моя не го кефеше се наложи да му върна парите и така плъгина остана в небитието загубен някъде по кошчетата на PC-тата ми.
Незаконно е,ако имаш лицензен ключ,който да включва ползването ти на 10 сайта примерно,но ти да го купуваш с цел препродаване на 10 различни човека. Макар да има такива лицензи,които ти позволяват именно да го продаваш на други хора,но са доста по скъпи от цената,която можеш да вземеш.
@ monefff , ако все още не си продал системата бих се радвал да ми метнеш 1 лично съобщение с малко повече подробности,ако все още би я продал на някой!
Поздрави
Аз се опитах да обясня, че ако си направил сайт и го продадеш няма проблем? Обаче, ако решиш да продадеш само системата, не може? Няма никаква логика.

Както и да е. Темата е вече минала, може да се архивира.

Горе