Служебна бележка от Google - как?

Здравейте,

Искам да ви попитам, някой успял ли е да вземе от гугъл служебна бележка показваща доходите му за приходите му в Евро. От няколко седмици си пишем и не можем да се разберем. Те ми казват да си ги изтегля в CSV от контрол панела, а данъчните искат "служебна бележка" издадена от поръчителя на услугата т.е. Google, и хвърчащ принтиран лист не върши работа. Трябва ми бележка, подписана и подпечатана от гугъл. Данъчните в БГ дори ми дадоха и такава бланка, но тя е изцяло на Български. Моля помогнете.

Благодаря.

От: Служебна бележка от Google - как?

Няма начин да ги накараш да ти пратят нещо, което не е споменато в договора. Те не са българска фирма и не им пука какво искат българските данъчни. Няма български закон, който да накара ирландска фирма да пише "служебна бележка".

Казваш на НАП, че не става и това е. После плащаш глоба.

Какво си писал в данъчната си декларация, че искат служебна бележка? В коя таблица на коя страница от данъчната декларация и кой образец на данъчната декларация ползва (нали знаеш, че има два варианта на данъчните декларации)?

Декларация с баркод, по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2010 г. (образец 2001 за доходите на физическите лица) - този образец се попълва когато имаш доходи само от източник в България

Годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2010 г, (образец 2001а) за придобити доходи от източници в България и от чужбина - този образец се попълва когато имаш доходи от източник в чужбина

Не съм сигурен точно от източник в България или от източник в чужбина са доходите от Google Ireland Ltd.

Еее...хепислакър, не го отчайвай. Има начин ирландска фирма да ти прати бележка, защо трябва да са задължени по закон?
На мен са ми издавали. Не точно Гугъл, но техен партньор.
Прати им sample /преведи на английски българската бележка/ на какво точно ти трябва, говори със счетоводството на Гугъл и ще ти пратят

Сега като се замислих, ако си им пратил копие на БГ бележката, да няма да се съгласят да ти я подпечат като не разбират езика. Преведи я на английски, да я подпишат, подпечатат и да ти я изпратят. После прикрепяш към декларацията си тази бележка+превод на БГ от агенция

Да де само дето въобще не виждам къде да я закрепи тази бележка към данъчната декларация. Според мен човека дето пита влезе в този форум хвърли един въпрос и си замина. Никакъв интерес. Тази бележка определено не му трябва за нищо.
Обаче много ми хареса разсъждението, дето трябвало да се обади на счетоводството на гугъл. Я ми дайте един телефон, че и аз искам да им се обадя.

Google 2.4% Rate Shows How $60 Billion Lost to Tax Loopholes

На счетоводителите на Google трябва да им дадат нобелова награда за борба с държавата (за съжаление все още няма такива награди).

Заслужават си мотото "Don't be evil" (какво по-добро не-зло дело от законното спестяване на данъци - така държавите ще преразпределят по-малко, което е добре за гражданите).

Обаче много ми хареса разсъждението, дето трябвало да се обади на счетоводството на гугъл. Я ми дайте един телефон, че и аз искам да им се обадя.
не ми казвай, че не знаеш как да се свържеш с тях :)

Със счетоводството на гугъл не знам как да се свържа. То даже на хората от гугъл им е трудно да свържат със тяхното счетоводство. Синът ми беше на стаж в гугъл 4 месеца и така и не успя да си вземе документ за дохода за да го декларира в данъчната си декларация. А на него за разлика от питащия в тази тема наистина му трябва.

Предполагам сте се свързали с Google Headquaters на тел +1 650-253-0000 да ви предоставят телефон за контакт със счетоводството, нали.
Ако е така и ако искаш мога да питам фирмата, с която работя дали могат да ми предоставят информация за контакт с тях. Има голям шанс да помогнат

Само че този телефон е в САЩ,а той беше в Швейцария. Но това не е важно. Оказа се че Швейцарското и българското правителство имат спогодба такива като него да не плащат данъци за получените доходи, така, че въпроса се реши по лесния начин. ВЪпроса е, че по принцип не е толкова лесно да се свържеш със счетоводството им, а предполагам още по-трудно ще е да ги накараш да ти поълнят българската служебна бележка, която се попълва със затруднения и от някои български счетоводители.

Ясно, щом всичко е завършило по лесния начин няма какво да го мислим.
Българска бележка се съмнявам въобще, че ще попълнят. Определено няма да е лесно, но ако се налага, се намира начин. Писах по-горе един вариант, ако желае автора да пробва :)
Лека вечер!

Горе