Случвало ли ви се е като слагате теми сайта да пада

hatre

Active Member
Вече на 3 сайта като почна да добавям повече теми те започват да падат. Единия беше зарязан от 3 години с 20 статии, аз за месец сложих още 20 и по няколко думи падна с 20-30 позиции и въпреки, че вече минаха няколко месеца така и не се вдигна. Другия има доста линкове и като добавя нещо за няколко дена стига 5-та страница, така направих и с една дума, която повече ме интересува, направих я категория, сложих 5 статии и тя взе да пада :D Много тъпа работа, на някой от вас случвало ли му се е така, че се чудя колко време ще мине докато почнат да се вдигат и дали да е почна с линковете че вече взе да ми писва. Третия, чисто нов със 160 статии за 6 месеца, никакви линкове и сайта никъв го няма, него пък колко още да го чакам, решил съм 1 година, но то с тези години живота ще ми мине :D

От: Случвало ли ви се е като слагате теми сайта да пада

...така направих и с една дума, която повече ме интересува, направих я категория, сложих 5 статии и тя взе да пада :D Много тъпа работа....

Да, тъпа работа си направил. Защото така, по този начин си променил целия сайт и цялото му онпейдж seo, и като следствие на това се променят резултатите в серпа.

Не баш, той сайта , кажи речи сайта няма слагам каквото ми падне няма "целия сайт" пък и над 150 страници добавяне на 5 "цялото му онпейдж seo" да се промени трудно. Сега ще сложа тази дума в нов WP в директория на сайта и още една в WP на текущия сайт да видя какви ще стане, все нещо ще отиде нагоре :mrgreen:

Честно, не знам как броя на публикациите се включва в onpageseo, ама щом казвате значи е така.

Аз onpageseo, си го представях като структура на сайта title, meta, h tags, a hrefs + titles. И още куп други неща.

@hatre Проблема не ти е в onpageseo, просто си зарязал блога много дълго без фреш контент и сега като си му дал много нов наведнъж и гошко се шашка.

За шашкането да, но колко време ще се шашка, при положение че първите сайтове имат по 20-30 статии, аз като сложих моите статии вече минаха месеци а той още шашнат.
А за таговете, много ми е под въпрос дали още имат влияние. Примерно като гледам новинарските сайтове те не слагат h2 h3 h4, тези работи само оптимизаторите ги ползват. Не може сега да гледаме преди 5 години като е било така дай завинаги да е така. Примерно ГГ има алгоритми които разбират дали текста и смислен, гледа за какво се говори не гледа само таговете и в това число броя на статиите.
А за сайта дето казах, че му сложа една статия тя се дига в серпа , а като му направих една тема в категория и сложих още 5 тя взе да пада се сетих за друго обяснение. Темите които сложих не яха публикации, а страници. Други теми които сложих ги слагах във вече съществуващи категории. Чувал съм че за ГГ страниците са с по-висок приоритет от категориите и публикациите. Моята теория е : Този сайт има доста линкове, а когато някой сайт сложи за първи път някаква тематика, понеже той няма сео за тази тематика, от най голяма роля за серпа е trusted rank. Този сайт има някакъв trusted rank който му помаган за нови теми, да се класират добре, но когато аз местя страницата в категория, trusted rank, вече е по-малък за тази категория и тя пада. Е това подобно на структурата , както вие казахте, но при сайтове без линкове, по-лесно се класират категории с много статии, защото нямат trusted rank който да ги дигни.

Харте или аз още спя или ти не си обяснил като хората

Първо под слагане на теми аз разбирам да се смени дизайна на сайта - Новият дизайн ако не се оптимизира почти винаги по дифоут идва с много куцо онпейдж СЕО и почти със сигурност ядеш дървото - Да се сменя темата на сайт който върви е само за мазохисти

Следващото - Преди си се класирал по дадена дума с дадена статия или с индекса на сайта - Правиш категория с ключовата дума - Гугле преценява че това вече е баш правилната страница и те класира с нея ама вече много по назад защото към новата категория нямаш линковете които имаш към старата статия или към индекса.

И накрая Г може да е решил че с новата категория се опитваш да манипулираш резултатите и да минеш по напред и те порязва лекичко особено ако си се понапънал повечеко с линкове от социалки и други подобни в борбата си да я индексираш и класираш.

На 2 от сайтовете имат 100 корекции на дизайна, но до сега не съм чувал някой освен мен да прави това. Виждал съм много сайтове на оптимизатори които имат по 10 h1 и още толкова h2 на страничните колони с джади и менюта. И за тях не се знае на 100% кое как е и вече ми омръзна само за това да слушам колко били важни, а колко неща има важни дето не ги знам за тях е друг въпрос.
А за сайта с дето казвам за категорията, той е един експеримент сега като видях, има и други теми, в нови категории които си запазват позициите, но само тази на която реших да наблягам пада.

Г може да е решил че с новата категория се опитваш да манипулираш резултатите и да минеш по напред и те порязва лекичко
И аз смятам, че за нови теми на които се набляга на съдържание почва да компенсира. Точно за това пуснах темата. Има един куп мизерници само линкове от директори и ги врътка на първите страници, а тези без линкове не ги показва. А този сайт някъде със 150 линка е супер по напред от другия ми, които е без никакви линкови а със 150 статии които си играх да ги пиша. Не знам но само на мен ли ми се струва, че като слагаме линкове, ГГ дига сайтовете, колкото да ни зариби, и след година две почва да компенсира, само не знам ако се слагат яко теми, без линкове колко време минава, че като мине половин година, вече работата става отчайваща.

Харте онпейдж сеото далеч не е само Н тагове - Даже това сигурно е последна дупка на кавала - Най важното е че една нова тема може да ти навлече хиляди неприятности с дублирано съдържание - По въпроса преди време бях написал цяла тема

Пусни сайта тук или ми го прати на ЛС ако прецениш да го погледна в момента правим само съчинения по картинка

Горе