happyslacker
New Member
Имам един файл, който се казва TODO – там си пиша нещата, които би било добре да направя. Обаче през повечето време избягвам да ги правя, губя си времето да чета в този форум (и да пиша, също), да спекулирам с финансови инструменти (това води до пристрастяване - като хазарта и цигарите), да чета разни блогове (например като този)... Вместо да правя неща, от които да печеля (а аз определено знам как се прави това!) се занимавам с глупости...
Знаете, че не трябва да ядете шоколад, но ядете. Решението според Насим Талеб е да не държите шоколадови бонбони под бюрото си. Това наистина действа. От няколко дена правим ремонт вкъщи и телевизора е преместен (не може да се ползва - далеч е от кабела на кабелната телевизия) и аз не съм си губил времето в гледане на телевизия (обаче го губя по много и различни начини - когато става въпрос за губене на време съм много изобретателен, чак се плаша от себе си).
Цитат от книгата на Насим Талеб "Надхитрени от случайността", стр. 296/297:
Този пример с докторите от раковото отделение, които пушат цигари, направо кърти миФки (както би казал някой рапър).
Знаете, че не трябва да ядете шоколад, но ядете. Решението според Насим Талеб е да не държите шоколадови бонбони под бюрото си. Това наистина действа. От няколко дена правим ремонт вкъщи и телевизора е преместен (не може да се ползва - далеч е от кабела на кабелната телевизия) и аз не съм си губил времето в гледане на телевизия (обаче го губя по много и различни начини - когато става въпрос за губене на време съм много изобретателен, чак се плаша от себе си).
Цитат от книгата на Насим Талеб "Надхитрени от случайността", стр. 296/297:
Този пример с докторите от раковото отделение, които пушат цигари, направо кърти миФки (както би казал някой рапър).