Ако не променяш СЕО юрл лите няма да имаш никакви проблеми .
Пълни глупости.
Това действие трябва добре да се планира. Задължително е да се консултираш със специалист, не програмист/опенкарт гуру.
Кое е глупост?!?!
Точно това съм го правил с поне 10 сайта на OpenCart и ти гарантирам, че няма никакви проблеми с това!
Ако URL си се запази, няма да има никакви грижи.
Добре нека някой който разбира да обясни ...
Как точно смяната на шела ще повлияе на класирането , при положение че не се променят текстовете, линковете , адресите ...
Разбира се новата тема може да повлияе в зависимост от това какви жава скриптове, цсс, аякси , шрифтове и тнт има.
Но като цяло няма отношение към съдържанието.
vasetokb кажи на коя версия на опенкарт е магазина ти на коя искаш да ъпдейтнеш и сегашната тема респонсивна ли е ?
vasetokb кажи на коя версия на опенкарт е магазина ти на коя искаш да ъпдейтнеш и сегашната тема респонсивна ли е ?
Версията в момента е 1.5.1 и няма мобилна версия или респонсив дизайн. Много се засилиха посещеният от смарт устройства и трябва да се мисли нещо. И ме е страх малко да не се "омаже" нещо, защото 70-80% от трафика е органик.
Колеги не помагате на vasetokb а го обърквате.
Дай сега заради високоумстване тук човека да не си ъпдейтне сайта и да няма мобилна версия ....
Още повече силно се съмнявам в опитността на някой от вас по казуса.
Тук има хора които сме го правили много пъти и резултатите са повече от положителни.
Колкото до услугите на Фози много пъти съм се обръщал към него и високо го ценя като специалист и приятел.
Да, точно с твоите съвети ще усере нещата.
Аз съм напсиал какво трябва да се направи, вече ако реши да действа по твоя начин да не се сърди после.
И още ще се засилят и ако сайтати не отговяря ще загубиш, затова послушай @CTAH няма да сбъркаш.Много се засилиха посещеният от смарт устройства и трябва да се мисли нещо.
Абе нещо лесно и не толкова трудно вие го изкарахте като, че човек ще изстрелва совалка в космоса бре.
За да не се омаже нищо най-добре да се тества... копираш базата, копираш сайта.... правиш си един под-домейн test.tvoqdomein.neshtosi и тестваш, ако там всичко е ОК, прехвърляш на основния и това е. Ако има греди, поне докато ги отстраниш основния си сайт ще е ОК и ще продава.
От 1.5.1 до 1.5.6 а след това и до 1.5.6.4 съм ъпдейтвал доста сайтове и никога не е имало проблеми. Пък дори и да има проблеми ще са на под-домейн и няма да засегнат бизнеса на човека.
И за да не ръся само приказки, ето как го правя аз:
1. копирам базата и сайта...
2. Слагам сайта на под-домейна... уверявам се, че всичко работи и след това започвам да спирам модулите които биха могли да направят проблем, или които се съмнявам че биха направили. След това слагам за основна темата която си идва с карта.
3. Обновявам Карта, разцъквам за да видя дали всичко е ОК... мятам новата тема, обикновено до тук всичко е ОК...
4. Започвам да пускам 1 по 1 модулите които съм спрял и след всяко пускане проверявам дали всичко е ОК. Разбира се, обикновено не всичко е наред, повечето модули също ще трябва да е обновят.
5. Настройвам си темата и почвам тестове за 2-3 дни. Тествам всичко, за да няма после ОХ.. поръчки, видове плащания и т.н. ВСИЧКО...
6. Местя сайта на основния домейн и той започва да продава.
За толкова опити само веднъж един от сайтовете леко потъна в Google с около 3-4 места за около 10-на дни но след това си се върна на старите позиции. При останалите сайтове не е имало никакво мърдане.
Ами това е ... накратко.
Кое е глупост?!?!
Точно това съм го правил с поне 10 сайта на OpenCart и ти гарантирам, че няма никакви проблеми с това!
Ако URL си се запази, няма да има никакви грижи.