Смяна на модем

pepo_999

Well-Known Member
Имам проблеми с модема на виваком и реших да го сменя с нов мой. След като разкача стария и окабеля новия идват и въпросите, къде и какви настройки се правят, нова връзка ли се прави, не им се е налагало да се занимавам и с това и ще съм благодарен ако някой каже стъпка по стъпка как се прави

От: Смяна на модем

Не може ли да се обадиш на виваком? При моя интернет за всякакви въпроси мога да им се обадя и да ми помогнат, когато се налага.
За жалост, си нямам и наидея от модеми и немога да ти помогна :(

За обаждане мога, но ще ми насрочат час след седмица две и аз я съм вкъщи, я не, а и последния път когато идваха се осраха

Някой идея, опит или да знае нещо

Попитай ги дали може да им занесеш твоя модем (в някой техен магазин), а те да ти дадат нов техен. Преди се получваше тоя номер.

Попитай ги дали може да им занесеш твоя модем (в някой техен магазин), а те да ти дадат нов техен. Преди се получваше тоя номер.

Дадоха ми нов, въпроса е как да го свържа бе младеж :lol:

1. Разопаковаш модема.
2. Включваш адаптера към ел. мрежата.
3. Слагаш телефонния кабел (RJ11) в порта на модема.
4. Слагаш интернет кабела (RJ45), единия край в модема, другия в лан картата на компютъра ти.
5. Отиваш на http://my.contact.bg/ и си активираш услугата.
6. Ако не можеш да се справиш сам, звъниш на Виваком и ги питаш дали могат да ти обяснят как да го свържеш.

В ми контакт какво да активирам, аз имам работещ модем от над 5 години, просто искам да го сменя с новия

Ами влизаш с потребителското си име и парола и ако те пита дали искаш да си активираш връзката, натискаш продължи и горе-долу това е.
Промени си и настройките в май контакт, защото ми се струва, че безжичният интернет е пуснат по дифолт.

кой да ти помни неща отпреди 5 години, явно ще звъня на техниците да идват да го сменят

Ако си пазиш първият договор, там мисля, че трябва да са написани някъде (ама не съм много сигурен), също можеш да се пробваш по телефона да ги питаш за юзърнейма и паролата.

Така е, но мързела не мори, той мъчи :lol:

Горе