Спад в тарафика и дохода???

tanipo

Well-Known Member
Абе кво става една седмица и спад в трафика има 20-30% и спад в доходите от адсенс има 40-50%, луда работа?

От: Спад в тарафика и дохода???

Абе кво става една седмица и спад в трафика има 20-30% и спад в доходите от адсенс има 40-50%, луда работа?

Това по-горе твоето, е въпрос, на който и ти можеш да си отговориш сам...
Само ти си знаеш с каква насоченост са ти сайтовете, само ти си знаеш за кои страни са, само ти си знаеш в серпа дали нещо промяна (предполагам, че не) има. Но наистина, покрай Великденските празници, май навсякъде е така - спад в сайтовете (еее, ако не са за яйца, козунаци, рецепти за...). И при мен е така, ама имаше една тема тук във форума за адсенса, топлото време и... :)
Само да вметна, примерно днешните кликове на адсенса почнаха примерно от по 35 цента първите 2 клика (за енг.сайт), след това след 3-4 часа имаше 11 клика (ама вече по 17 цента средно за клик)...тото2 демек... :)

• Like
Реакции: Brad

Нормално е да имаш спад... хората предпочитат да излязат малко да се разходят, ако аудиторията ти е БГ. Имаше една тема във форума може да я потърсиш нещо от рода Почивен ден + Слънце = спад или нещо такова
А доходите би трябвало да се балансират, още повече, че в момента цената на повечето ключови думи в adwords се покачи с 2-3 ст. ! Това означава, че за по-малко кликове трябва да ти носят повече пари.

Да, лятото е много тегаво, там има и почивки. Възприемай го като подготовка за лятото. Имаше една тема за спада при слънчево време, мисля, че си попадал на нея.

За същата, за която говори и Алабамчето. ;) Може да ги приковеш с нещо уникално за сезона, според тематиката на сайта ти. Реално всеки си рови в телефоните. Аааа, да в този ред на мисли, хората ще са на телефони, оправете си мобилните версии на сайтовете си. Гледайте и там да имате рекламки. :) Знам, че звучи грандоманско, но не сме се събрали да правим ръкоделия. :)

При мен е добре сега покрай празниците - на великденски теми сайта ми е в топ-10, нерядко е и на първите места, трафика е предимно от Гугъл, български сайт, но да видим след празниците, какво ще се търси.

Има някакъв спад и при моите сайтове, ама нормално, като излезе човек - слънце, трева... не му сде седи толкова на компа. Нормално:)

Всичко е въпрос на ниша и на натурално търсене.
Тези, които разчитат на трафик от ФБ и други места е нормално да имат спад в трафика, а от там и по-малко кликове...

Братко Брад, аз с ФБ не работя, просто не ме кефи :).

Братко Брад, аз с ФБ не работя, просто не ме кефи :).

и много правилно, братко танипо :)
не се притеснявай, скоро всичко ще си дойде на мястото - трафик и кликове...

Еми логично, да не съм луд да се занимавам с трета страна. Вместо да си разработвам сайта и да си правя мейл-листа, аз ще си промотирам ФБ групата, да не съм тъпак! Всичко автоматизирам с плъгини заради така наречените social signals и толкоз.

Вместо да си разработвам сайта и да си правя мейл-листа, аз ще си промотирам ФБ групата, да не съм тъпак!
Не казвам, че си тъпак, но това мнение определено чупи тъпомера.

Готов съм да си защитя позицията, ако си готов на приятелски спор ?! :)

Разбира се :)

Давам ти веднага пример, приеми го за реален.

Правиш проект. За половин година успяваш да го популяризираш много добре в социалните мрежи. Натрупал си стотици хиляди верни почитатели във фейсбук и други социални мрежи. С едно споделяне на линк получаваш хиляди посещения. Мислиш си, че развитието на проект в социалните мрежи е лошо нещо? Е, аз твърдя, че трафикът който можеш да получиш от фейсбук, туитър и други подобни никога не може да дойде натурално от търсачки, дори ако става въпрос за специализирани ниши.

Болшинството от хората използват социалните мрежи - това си е факт. Мисленето на масовият интернет потребител е - "Защо трябва да търся интересните неща/нещата които ме интересуват, след като мога да рефрешна нюзфийда си и всичко това да ми бъде поднесено наготово?".

Забележи, аз не казвам, че сеото е тъпотия. Тезата ми е, че социалните мрежи не трябва да се пренебрегват, просто защото хората не могат да живеят без тях. Те са като наркотик за обикновения интернет потребител, а твоите линкове са дозичките, които той щастливо и доброволно е готов да приеме :)

А има ли смисъл да се изгради мобилна версия на онлайн магазин, в който няма реклами на адсенс, а само с цел продажба. Дали някой би си купил артикул от интернет чрез телефона...:rolleyes:

А има ли смисъл да се изгради мобилна версия на онлайн магазин, в който няма реклами на адсенс, а само с цел продажба. Дали някой би си купил артикул от интернет чрез телефона...:rolleyes:

В днешно време много бързо се променят нещата. Средно имам около 70-80 посещения от мобилни устройства (според тиксото). Преди година 1-2. Изгодните оферти за 3G връзка и все по-мощните телефони, таблети водят до това, че дори когато патуваш София-Пловдив искаш да си в интернет. И днеска ако на месец правиш една продажба от мобилно устройство, другия ще направиш 5. Поради тази причина според мен трябва да се инвестира в мобилните версии на сайтовете (включително и онлайн магазин). Все пак дори само да е видял продукт, харесал той по-късно ще го потърси пак и ако имаш добра оптимизация клиента ще се върне.

Следете трендовете - например козунак. Не че трябва да се нагаждате към всеки тренд, но е хубаво да се отчитат и да се използват.
Мобилните версии, разбира се. Мобилизирайте се и не се отпускайте! :lol:

ОК, прав си от тази гледна точка, но аз по-горе отбелязах, че аз не ги пренебрегвам, а ги автоматизирам и не се занимавам много много, какво пречи да си сложа плъгин автоматик да ми поства в страницата последните статии? Исках да наблегна обаче че ако отделиш време да правиш фб страница, утре може те да нещо променят, а дори и да загубиш контрол ....сайта ти и мейл абонатите обаче никой друг не може да ти ги вземе, освен това мейл абонатите конвертират най-добре. В нюзфийда може и да те игнорират ама като има ъпдейт на мейла си е друго.

Виж, в социалните мрежи се въртят много пари, така че това е малко вероятно. Разбира се, винаги може да стане някоя мизерия, но по същата логика може гугъл да вкарат някой алгоритъм и да те изхвърлят в 10та глуха. За мейла си прав, но за това можеш да комбинираш нещата, то не пречи :)

Горе