Спасете ни от циганите!

biaaro

Well-Known Member
Потресващо! Къде са на тиквоций нинджите в този случай и останалите случки с мангали само през този месец?

Пишем ви група учители от ОУ "Д-р Петър Берон" гр. Ямбол.

Работим в непоносими условия! Училището ни се намира в циганската махала на града и обучаваме предимно деца-цигани, много от които не знаят български и си нямат и най-малката представа за какво трябва да идват на училище. Децата-циганчета биват насърчавани от родителите си да се държат нагло и предизвикателно с нас, учителите. При най-малкото усилие от наша страна да ги накараме да учат или поне да спазват някаква дисциплина, веднага в училището и в класните

стаи се изсипват разярени родители, много често предвождани от тълпа други цигани и започват да ни крещят, викат, псуват затова че уж сме се карали на децата им, а нерядко дори ни заплашват с убийство и даже посягат и се саморазправят с нас.

Вчера следобяд една от възпитателките ни, Светла Хлебарова, е направила най-безобидна забележка на едно дете-циганче за това, че отказвало да си напише домашната. Детето се обидило, че му отправят забележка и самоволно избягало от класната стая, като след малко докарало баща си, който още с влизането се нахвърлил със закани за убийство върху възпитателката. Избутал учителското бюро в ъгъла и заклещил там учителката като натискал и блъскал бюрото върху нея, а после започнал да я налага с юмруци и да я души. Борбата между тях траяла 15 минути като през цялото това време бащата повтарял, че ей сега щял да я убие и от усилията, които полагал накрая целият бил изпотен и разтреперан. Самата учителка е страшно стресирана и близо два дни не може да се съвземе от преживяното. Подобни случаи при нас са ежедневие.

Най-фрапиращ беше случаят отпреди две години, когато на една наша колежка беше нанесен много жесток побой от родител-циганин, при което тя получи комоцио и изпадна в безсъзнание като дълго време след това лежа и се лекува в болница.

Неизвестно защо случаят беше потулен от директорката ни Лиляна Славова, като за целта тя насъскваше и пом. директорите да обикалят и да заплашват учителите да си мълчат, ако искат да запазят работата си. Тогава тя дори привикваше учителите един по един и ги заплашваше, че само да научели от Инспектората за този случай, после щели да хвърчат глави и затова, за наше добро, трябвало да внимаваме какво и на кого говорим, за да не стигнела информацията до РИО. Ето защо ви молим да направите

необходимото да бъдем защитени по време на работа! На практика училището ни е разграден двор и всеки който поиска може да влиза, когато си

поиска и да се саморазпрява с нас. Родителите и роднините на децата-цигани сяматат, че едва ли не всичко им е позволено - буквално те правят с нас каквото си поискат, като никой не им търси за това сметка.

Охраната, която е поставена на входа не върши никаква работа и не упражнява никакъв контрол върху това кой влиза и кой излиза от училището. Когато им направим забележка охранителите се държат нагло и предизвикателно, обясняват ни, че едва ли не това не било тяхна работа или че не искали да влизат в конфликт с циганите за да не пострадали и те. А когато си потърсим правата охранителите и техните началници ни отправят закани и заплахи с думите много да не сме знаели и че ако имало санкции срещу тях щели да ни видят сметката.

Повече така не може да се работи! От години в района не сме виждали униформени полицаи, които да патрулират и въдворяват ред. Публична тайна е, че полицаите ги е страх да се движат из циганската махала и в частност около нашето училище.

Директорката ни Лиляна Славова прави всичко възможно проблемите, които имаме с циганите да не се разчуват и даже заплашва пострадалите учители с уволнение, в случай че се оплачат. На всеки педагогически съвет тя повтаря еднои също, че всички ние трябвало да си пазим хляба и да не се оплакваме въпреки проблемите, които имаме с циганите, защото вярно било, че положението ни било лошо, но ако сме останели без работа щяло да ни бъде още по-лошо и все неща в този стил. И така ние, за да си запазим хляба и работата, сме принудени да мълчим и да търпим всичките унижения, на които ни подлагат циганите.

Умоляваме ви, вземете някакви мерки! Ако е нужно изпратете униформени и въоръжени полицаи, за да въдворяват ред! Ние сме български учители! Работим в българско държавно училище и имаме нужда от защитата на държавата, в която живеем, в която работим и на която служим! Молим ви, защитете ни!

От: Спасете ни от циганите!

Да си търсят работа в друго училище. Не бих преподавал на цигани, каквото и да е държанието им.

Накрая и за диплома ще пищят мангалите :evil:

Това може да се случи само в Цигания, защото тук вече не е България. Ние сме циганска държава. Мангалите имат права, но не и задължения. За тях закони няма, правят каквото си поискат. И положението не се влошава, а тотално става безнадеждно.

От къде имаш тази информация. Ако имаш позната учителка или вътрешен човек във училището нека дава информация а който иска от форума да му дава гласност. Защо циганите да бъдат задружни а Българите не? Учителите са едно от хората които най-много трябва да уважаваме. В България учителите са мачкани постоянно. Било то от цигани или българи. Скоро лично аз ще дам доколкото е възможно гласност на случая. България за Българите!!!!

Новината я има в големите интернет медии - сиг и по тв ще кажат нещо.

Циганите са проблем - бойко трябва да възложи на БАН да изготвят "план" за решаване на проблема :)
А не да се правим на големи мъже пред Македония
facepalm2.gif

От: От: Спасете ни от циганите!

Новината я има в големите интернет медии - сиг и по тв ще кажат нещо.

Циганите са проблем - бойко трябва да възложи на БАН да изготвят "план" за решаване на проблема :)
А не да се правим на големи мъже пред Македония
facepalm2.gif

Определено Белене трябва да стане цигански курорт, вместо АЕЦ ...

Говорих с преподавател от това училище, има подобен инцидент, но е доста преувеличен едно, второ не е известно кой е писал писмото.

Самата преподавателка, потърпевшата е нова в заведението, и отношението и е било така да си кажем... не особено до ро към възпитаниците. Няма последствия след имцидента

Монев, що не се върнеш от Англията да цивилизоваш някой друг хомо еректус? Имало било такъв инцидент, ама не било толкоз страшно. Знаеш ли, че майка ми преди години като един циганин я ограби посред бял ден, след това като видеше циганин и изпадаше в истерия? Сериозно, почваше да крещи, все едно е видяла дявол. Жените са чувствителни, а силно ме съмнява някой нов учител да тръгне да се прави на велик от самото начало, а и да тръгне - той е в правото си да бъде строг по време на учебните занятия, щом не е наранил/обидил никой, е негово право. А дори и да е обидил, някакъв възрастен орк няма право да ходи и да се саморазправя.

От: От: Спасете ни от циганите!

Монев, що не се върнеш от Англията да цивилизоваш някой друг хомо еректус? Имало било такъв инцидент, ама не било толкоз страшно. Знаеш ли, че майка ми преди години като един циганин я ограби посред бял ден, след това като видеше циганин и изпадаше в истерия? Сериозно, почваше да крещи, все едно е видяла дявол. Жените са чувствителни, а силно ме съмнява някой нов учител да тръгне да се прави на велик от самото начало, а и да тръгне - той е в правото си да бъде строг по време на учебните занятия, щом не е наранил/обидил никой, е негово право. А дори и да е обидил, някакъв възрастен орк няма право да ходи и да се саморазправя.

+1
Да не говорим, че самото държание на учениците (без значение какви са, всички са келемета) спрямо учителите е под всякаква критика. Само дето, на мен като даскалките ме правеха за 2 стотинки, не съм викал баща ми да ги бие, нали? Циганите знаят, че ги галят с перце и затова си правят каквото си искат. Защото ако умре един мНгал , ще се чуе чак в Америка и там ще се вдигне протест срещу насилието на "БЕДНИЧКИТЕ И БЕЗЗАЩИТНИ МАНГАЛЯ" , но ако умре българин... е, умрял е един бълХарин, какво толкова? Един татар по-малко по път към освобождението на българската част на Македония...

Въпреки, че съм социален човек, така де, гадно ми е като видя някой мизерстваш сънародник, мисля че положението ще се оправи единствено когато изчезне този тумор на социалната държава. Тези индивиди са обучават без пари, т.е. родителите им НЕ ПЛАЩАТ данъци. Не стига, че се обучават без пари, не показват никакво желание да се цивилизоват. Дали щеше да е така, ако образованието не беше на солидарен принцип? Твърдо започвам да си мисля, че всичко трябва да стане на индивидуална база - който плаща данъци и такси - получава услуги, който не плаща, да ходи да пасе патки, да ражда на полето, да се лекува със салата от глухарчета. Така ми се струва правилно. А иначе, убеден съм, че ще станем свидетели на брутален етнически конфликт в близките десетилетия, а децата ни ще живеят в още по-кофти времена.

Ред, учителката ги мрази, но поради някакво случайно стечение на обстоятелствата е точно там учител.
Човека с когото говорих е наистина учител там, от над 10 години, и ме успокои че е доста преувеличено, тъй като па ически го търсих, с притеснения за него, жена е...

Тя и колегите и дефакто ме са имали подобни проблеми в работата си там, а тя е доста усмихнат човек даже, щастлив.

Тя и колегите и дефакто ме са имали подобни проблеми в работата си там, а тя е доста усмихнат човек даже, щастлив.

Ти пък какво искаш да ти каже? Много ясно, че ще каже, че всичко е наред.... нали трябва да си пази хляба.

Хаха
както и да е
Разговора беше личен, няма какво да си пази, тя го има.

Наистина днешните ученици са големи келеши, но не са виновни те - твърде много права им се дадоха. Едно време, ако те удари учител, те е страх да кажеш вкъщи, защото и родителите ти ще те набият. А сега собственото ти дете може да те съди, когато навърши 14 години, ако го удариш. А какво ще се случи с децата, ако върху тях не се упражнява никакъв контрол?
Не съм привърженик на възпитанието чрез бой, но понякога се налага и да удариш.

Наистина днешните ученици са големи келеши, но не са виновни те - твърде много права им се дадоха. Едно време, ако те удари учител, те е страх да кажеш вкъщи, защото и родителите ти ще те набият. А сега собственото ти дете може да те съди, когато навърши 14 години, ако го удариш. А какво ще се случи с децата, ако върху тях не се упражнява никакъв контрол?
Не съм привърженик на възпитанието чрез бой, но понякога се налага и да удариш.
Mного права ли им се дават? Според мен боя е най-лошата, най-неефективната форма за възпитание. Бои=агресия, и тази агресия после избива на другаде.
Като децата от ромски произход ги смачкват от бой, да не са ги възпитали както трябва? Стават едни келеши, които нямат уважение към нищо. И не уважението не винаги се печели със груба сила и насилие.. ;х Имам познато момче от ромски произход, което е по-чистоплътно и възпитано от доста други българи. Семейството му отделят време за него грижат се както трябва, и резултата е ясен.

Това със данъците е най-добрата идея, винаги съм бил привърженик на нея. Трябва да се пусне референдум на тази тема, а не да ми пълнят очите със глупости..

Казах, че не съм привърженик на този метод на възпитание, но ако имаш деца вероятно знаеш, че не може и без такива неща. Аз също съм крайно против възпитанието чрез бой, но понякога се налага.
И също познавам цигани, които са по-чисти, възпитани и човечни от много българи.
Но не мисля че е редно, когато детето ти е на 14 -15 години, и му удариш шамар, да има право да те съди. Това е абсурдно.

Яко мангал импекс ни трябва още, за да може ясно да разберем, какви пък сме ние в очите на останалият свят :D

Горе