Спешно се търси хакер - форсирано визуализиране екрана на лаптоп на tv

pa_lta

Well-Known Member
Казуса е следния: как на лаптоп с тотално строшен дисплей /само свети, нищо не се вижда/ да се изкара десктопа на външен монитор- в случая тв чрез hdmi кабел?!???
Лаптопа е Acer с win8, акаунта е с парола ако има значение за последователността на нещата, които се случват като се стартира лаптопа.
П.П. Моя лаптоп изгоря преди 3 дена и ми дадоха този Acer за ползване докато реша какво ще си напазарувам. 2 дена никакви ядове- още с пускането му и свързване с тв-то изкара работния плот на тв-то, но уви днес след рестарт - бяла тишина или по-скоро черна.
Да отивам утре в магазина или има начин да се изкара принудително на тв-то десктопа? Клавишни комбинации, нещо друго, вуду магия нещо?!???

Забравих да кажа - склонен съм да си платя, ако е необходимо :wink:

От: Спешно се търси хакер - форсирано визуализиране екрана на лаптоп на tv

Ако след включване и на лапттопа и свързване е се показвал декстопа на тв-то имаш 2 стъпки при включването - махането на екрана за заключване и въвеждане на паролата.
Аама да не ти е заминала видеокартата?

Нямаш ли горе бунотчетатат на два монитора? Май е на Ф8. ;) За смяна. Ако не, пробвай така:

Ето още: Когато се стартира компа натисни lid, така ще използва външия монитор като дефолтен. Също така натисни бутона windows и натисни два пъти P

Там е работата, че сега не се показва! А иначе тези 2 дни докато бачкаше, след стартиране докато зареди - нищо и после си излизаше на тв и цъкам паса и готово.
Забравих да спомена че акаунтите са два и че пробвах Fn+F7 и нищо.

От: Re: Спешно се търси хакер - форсирано визуализиране екрана на лаптоп на tv

Нямаш ли горе бунотчетатат на два монитора? Май е на Ф8. ;) За смяна. Ако не, пробвай така:

Ето още: Когато се стартира компа натисни lid, така ще използва външия монитор като дефолтен. Също така натисни бутона windows и натисни два пъти P

F7 е за външен монитор- пробвах и това с windows и P, питах Гошо преди да пиша тук, тези предложения само мернах, остава само да разкача екрана от лентовия кабел, ама да не изпочупя половината щифтове, че ще ми се сърдят.
Другото за lid не го разбрах?!
А иначе за заминалата видеокарта - не вярвам.

Ами кат си махнал драйверите на видеокартата няма как уин-а да ти го разпознае този телевизор и хакер не може да ти помогне, единственият ти вариант е нова матрица. И да повредата не е у твоя телевизор

Тъй и тъй ще си взимаш нова машина, сега недей да дотрошваш тая дето е чужда и е за малко :)

Но щом е работило, би трябвало пак да си тръгне. Аз бих пробвал с включване на кабела преди лаптопа, след него. После сигурно бих пробвал да заредя някой Linux.
И паролата чак толкова ли е трудна да се напише. Сигурно ще е налучкване да се избере кой потребител и на какъв език, ама би трябвало да стане евентуално :)

Ами кат си махнал драйверите на видеокартата няма как уин-а да ти го разпознае този телевизор и хакер не може да ти помогне, единственият ти вариант е нова матрица. И да повредата не е у твоя телевизор

За махане на драйвери, нито съм писал нито съм махал?!?

И аз си мислех, че ще налучкан, но не успях. Чак пък Linux- то ме прати в оркестъра. :(
Тъй и тъй ще си взимаш нова машина, сега недей да дотрошваш тая дето е чужда и е за малко :)

Но щом е работило, би трябвало пак да си тръгне. Аз бих пробвал с включване на кабела преди лаптопа, след него. После сигурно бих пробвал да заредя някой Linux.
И паролата чак толкова ли е трудна да се напише. Сигурно ще е налучкване да се избере кой потребител и на какъв език, ама би трябвало да стане евентуално :)

Последно редактирано:

Няма логика тогава, освен ако не си върнал уин-а в първоначално състояние през систем ресторе. Щом ти е светвал екрана чак след зареждане на "ПРОЗОРЕЦА НА МИКРОСОФТ", най вероятно видеокартата на самият лаптоп е АТИ

Нищо не съм връщал, а за картата- не съм обръщал внимание двата дни, през които го ползвах, а сега ми е малко трудно да я проверя :wink:

Все още няма решение на проблема :cry:
Не ме жалете - давайте идеи, моите и на Гугъл - свършиха :evil:

Няма логика тогава, освен ако не си върнал уин-а в първоначално състояние през систем ресторе. Щом ти е светвал екрана чак след зареждане на "ПРОЗОРЕЦА НА МИКРОСОФТ", най вероятно видеокартата на самият лаптоп е АТИ

Няма жалба това е решението независимо дали ти харесва или не.

Горе