Списък на всички SEO гурута в България

ilianskim

New Member
Критерия е в статията на oggin

поне веднъж са извели поне един сайт по някаква ключова дума дето връща поне 1000 резултата в Google до първите места?

http://dao.internetreklama.com/work/seo/
 
Tоя критерий трябва да го завишим малко , че тогава може и паметта на сървъра да не ми стигне да ги опиша :)
P.S За сега 1 гласувал с 1ца , явно идеята не е приета с голям интерес :)
 
Списака е много як ресурс, според мен. Аз искам да благодаря на създателя му. :wink: А иначе да - мисля че условието, което coolice спомена е много добър критерии. И съм сигурен че всички в списъка са го изпълнили. :wink: При толкова сърчове на месец е не толкова трудно, но след 2 000 става много по-трудно като цел.

Успехи и честито на присъстващите там. :D
 
Аааа. ами така изглежда много по-лесно. :wink: Сори за това че не съм разбрал, но не ми се видя нормално 1000 да е конкъренцията, а сърчовете. :wink:

Еми критерии могат да се измислят много. :) Но си мисля че трудноста се определя не повече от търсенията, отколкото от конкуренцията. Не че и конкуренцията не вдига летвата, но големината на пазара идва и от тъсенията в мрежата. :wink:
 
Радвам се , че поне на хората тук им харесва идеята за списъка . Вашето мнение е много ценно за мен . Благодаря , Blinky ,coolice,CrAzY-MaST
 
илиански,
много добра идея, подкрепям. имам само една забележка, писал си в темата над списъка следното:
"Ще се опитам да направя списък на хората българското уеб пространство , които предлагат SEO услуги."

това не е точно така, не всички хора от списъка включително и аз не мисля че предлагаме SEO услуги. в смисъл доколкото разбирам идеята е да представиш хора "гурута" в тази област, а не такива които оптимират за пари или греша нещо?
 
Идеята ми е , че дори да правиш за себе си SEO това не означава , че си по слаб СЕО от някой фирма , и при добро предложение всеки би првил SEO за клиент . А основно ми хрумна да правя това , защото днес видях в блога на Дзвер някаква фирма , която прави блякхет сео и му писах , че мога да му помогна с линкове . И отдавна имам идея за SEO общество от стабилни пичове , които си помагат разменят линкове и се подкрепят в проекти взаимно .
 
Поздравления на всички класирани ! Радвам се че във форума вече има толкова много гурута и се надявам с това да се повиши качеството и нивото на постовете. Догодина може да се пробвам и аз :wink: 1000 "конкурента" не се изпреварват чак толкова трудно.
 
Re: СПисък на всички SEO гурута в България

ilianskim каза:
Опитвам се да направя списък на всички българи занимаващи се със SEO в България ако желаете да помогнете моля и не сте в списъка моля добавете се в коментарите и ще обновявам списъка

Темата е интересна но ужасно субективна. Да речем аз имам няколко сайта с който много се гордея. мейду 2-5 место се въртят в Google по много яки и много търсени keywords. Имам уникални дневно , добри продажби дневно, определени приходи месечно. над 90% от посещенията идват от google search. Излиза че съм добър СЕО специалист. Обаче аз не смятам така и ще се обоснова. Значи постигнал съм добри резултати. ама как? и аз не знам. Всъщност знам да речем използвам 15-тина техники за сео. и крайният резултат е отличен. Кое обаче ме притеснява. Ами това че аз всъщност не знам коя от техниките каква сила има в достигането на резултатите. Верно е че резултаат е комплексен. Но някой неща имат по голяма сила други доста по малка. И се оказва че аз започвам да правя 2-ри сайт - резултатите също са добри. НО защо не съм добър СЕО специалист. Защото и при втория и при третия и при n-тия сайт аз продължавам да използвам същите техники без да знам на коя да наблегна и коя да махна. И сигурно се оказва че 3 от техниките водят до добрия резултат а останалите да речем 12 техники дават само 1-2% резултат. И може да се окаже че аз губя ужасно много време в SEO техники които не дават почти никакъв резултат. Ама аз не ги знам кой са. И работя един вид на тъмно. И не мисля че съм СЕО експерт. Но в крайна сметка много не ми пука защото резултатите са добри. Нищо че най вероятно са постигнати с повече усилия от колкото е необходимо.
Та това е моето мнение по въпроса за СЕО експертите
 
+1 бате не трябва да се назвезделява много, защото ставаш арогантен... А арогантните хора не са добри бизнесмени :) И ние използваме комплексни техники при оптимизирането и не сме сигурни кое точно колко работи :) Според мен в SEO техниките няма нищо тайно важно е как и в каква комбнация ще се приложат напрактика. Тъй като алгоритъма на търсачките е тайна, едиствения начин да се разбере е на база проба грешка... Затова най-важното нещо при сеото е експиринса... и ти, Ninja- та и vitohol трябва да бъдете добавени към списъка просто за да се има представа колк сме в бг


Всъщност като се замисля оперираме със сайтовете си така като би правила всяка нормална фирма която оперира в дадена ниша от платена реклама до ПР и СЕО в рамките на гаидлайнса :)



AxCx каза:
Поздравления на всички класирани ! Радвам се че във форума вече има толкова много гурута и се надявам с това да се повиши качеството и нивото на постовете. Догодина може да се пробвам и аз Wink 1000 "конкурента" не се изпреварват чак толкова трудно.

Само принцове и принцеси сме се събрали в този форум :mrgreen: а нали знаеш с каквито се събереш.... :p
 
coolice каза:
+1 бате не трябва да се назвезделява много, защото ставаш арогантен...

Това ако беше за мен не го разбрах много и не разбрах с кое съм арогантен. Аз не обидих никого - казах за себе си че не се смятам за СЕО експерт и казах защо. Ако имаше предвид едно определено изречение - промених го - така добре ли е: "Имам задоволителни уникални дневно , задоволителни продажби дневно, определени приходи месечно" ?
 
Незнам за какво почна да става дума в този разговор, но и аз съм на мнение, че има още доста хора от форума тук, които влизат в списъка - някой по-добри, други навлизащи малко по малко все по-дълбоко в дербите на това и т.н. :)

E-Business, то за да има СЕО експерти, трябва да има преди това точна дефениция на това понятие. Някой са с изкарването на даден сайт на първа страница в конкурентна ниша, други с над 10 сайта на първа страница, трети са с 20 сайта в топ 20 <втора старница>, това са все СЕО постижения, но незнам как биха се отсяли експертите.


:wink:
 

Горе