Срив в посещенията отново

Akademika

Active Member
Хм, странна работа напоследък наблюдавам с единия си сайт. В началото ан ноември трафика от Гугъл се срина, в края на месеца се възстанови, а от 2 седмици отново е яко надалу. Стигна се дотам, че имам по 15-30 влизания, което си е 100 и кусур кратно по-малко от обичайното. Класирането ан сайта по една от водещите му ключови думи "матура" се кюшкаше между края на първа страница и началото втора, а сега просто го няма. Сигурен съм че сте изпадали в такава ситуация, предпишете мерки. Ще питате какво съм правил. Имам втори сайт пак с образователна тематика накой има RSS, който зарежда новините от базовия. Друго? Малко букмарк по социалки, под малко имам предвид обхождането им между два пъти дневно до 2 пъти на седмица. Друго нищо.

От: Срив в посещенията отново

Не прави нищо необичайно ако ме питаш. Туй са си нормални работи - да се лашка насам-натам, особено за не много стари домейни.

Примерно единият от сайтовете ми си седеше стабилно на 6-7 позиция последните месеци, после зех че едитнах 1-2 от статиите за да линкна един мой нов сайт и Гугъл реши да го прати чак на края на втора страница (масивен срив в посещенията). Седя там около седмица-две, след туй Гугъл го тури на първо място за ключовите думи и ей го на - още се кипри там.

От: Срив в посещенията отново

Благодаря, Noke. Аз нямам и претенции да мога да измисля "стратегия". Но все пак едно е да преминеш от една страница на по-задна, друго е да се изметеш така че да не влезеш в стотицата. Но да заложим на това, че Гугъл ще ме преоткрие :)

Горе