Tsanko каза:
Аве те и очите се разваляха от монитора ама аз съм на компютър от 9-10 годишен и за сега не съм имал сериозни проблеми с очите да чукна на дърво
Може би е от защитното стъкло на 14 инчовия ми монитор и съвършенната видео карта Prosoft Terminator-a който имах :lol:
Това за очите са големи митове и легенди
1. Очите се развалят тъй като когато човек седи на компютъра мига по рядко и изсъхват по-бързо
2.Трептенията на монитора (не се забелязват да) също натоварват.
Така че тоав че има вредно излъчване е голяма простотия
То има де , ама не е то причината. От тук следва че сякви видове очила и защитни прегради за пред монитора са глупости... Мен с очила за компютър ме заболява глава (това е сериозно).
При TFT няма никакво треперене , но все още остава проблема с мигането. За това решението е или на всеки 15-30 минути да спирате да гледате монитора и да правите следното : 30 секунди мигате бързо след това 30 секунди редувате далечен с близък план на гледане. Другия вариянт е да си купите изкуствени сълзи
А и да спомена , че проблема с мигането не е само от компютрите . Когато четете книга , учите ,пишете , решавате кръстословица. Въобще всичко което иска напрягане , мигането намалява значително. Просто все повече и повече хора прекарват времето си пред ПЦ а не пред Книги и за това е толкова разпространено че именно пц-то вреди
А и аз да чукна на дърво от 4-5 години съм нон стоп на пц-то и все още никви проблеми