Ако сложа един редирект 301 в страницата за грешка 404, как ще се отрази на оптимизацията? Или е по-добре да си има страница 404, на която да си пише че не съществува такава страница?
Не че има голямо значение дали има или няма 404 (поне според мен), но аз препоръчвам вместо 404 да се прави redirect към конкретна страница (най-добре главната). Така според Google няма ненамерени страници, а и ако са имали ранг липсващите страници, то те го предават на главната.
но аз препоръчвам вместо 404 да се прави redirect към конкретна страница (най-добре главната). Така според Google няма ненамерени страници, а и ако са имали ранг липсващите страници, то те го предават на главната.
ами това го бях пробвал много отдавна и не забелязах някакви особени промени по добре си сложи на 404 страницта един <h> link водещ към хоума удобно и за хора и за ботове
пп сетих се за един частен случаи на сйтуацията ако имаш много хитове 404 може да си сложиш и реклама там иначе по сериозно и линкове до съответни категории игри ако става дума за сайта в подписа ти
най-добре е ако можеш да установиш какво търси човека според грешното урл, да го препратиш с 301 към релевантна страница, а не винаги към хоумпейджа. Иначе 404 (може и с реклама както coolice предлага).