Странна работа

traiki

Well-Known Member
По определени ключови думи съм на челните места(от 2ро до 5то) на първа страница на Гугъл. Влизам в adwords key planner инструмента, където ти показва коя ключова дума колко пъти бива търсена в месеца и гледам, че всяка една от тях е между 1000-3000 търсения на месец. Грубо казано това прави около 12-15 хиляди търсения в месеца, от които поне 1/3 би трябвало да бъдат реализирани като посещения в сайта ми..Все пак съм на челни позиции, но въпреки това посещенията са потресаващи - около 1000-1200 на месец... Аз ли бъркам нещо или тия "статистики" на Гугъл са крайно недостоверни?

От: Странна работа

Влизам в adwords key planner инструмента, където ти показва коя ключова дума колко пъти бива търсена в месеца и гледам, че всяка една от тях е между 1000-3000 търсения на месец.

Нещо си се объркал, до колкото знам adwords key planner не показва колко търсения има на месец дадена дума или израз - нека някой ме поправи ако греша!

Това с 1/3-тата го смятай главно за 1-во място, но има и много разминавания

От: От: Странна работа

Нещо си се объркал, до колкото знам adwords key planner не показва колко търсения има на месец дадена дума или израз - нека някой ме поправи ако греша!

Точно с обратното впечатление останах! Пишеше ми по колко средни месечни търсения има дадена кл.дума, каква цена би ми струвало, ако рекламирам с нея и дори колко посещения и импресии бих могъл да реализирам за всяка една от тях..

От: От: Странна работа

Точно с обратното впечатление останах! Пишеше ми по колко средни месечни търсения има дадена кл.дума, каква цена би ми струвало, ако рекламирам с нея и дори колко посещения и импресии бих могъл да реализирам за всяка една от тях..

Правилно ти изписва, но неправилно четеш какво ти пише. Тези данни се отнасят само за тези, които рекламират в адуортс. А не е статистика по търсене на думи и изрази в Гугъл. Правиш ли разликата между двете неща?

По определени ключови думи съм на челните места(от 2ро до 5то) на първа страница на Гугъл. Влизам в adwords key planner инструмента, където ти показва коя ключова дума колко пъти бива търсена в месеца и гледам, че всяка една от тях е между 1000-3000 търсения на месец. Грубо казано това прави около 12-15 хиляди търсения в месеца, от които поне 1/3 би трябвало да бъдат реализирани като посещения в сайта ми..Все пак съм на челни позиции, но въпреки това посещенията са потресаващи - около 1000-1200 на месец... Аз ли бъркам нещо или тия "статистики" на Гугъл са крайно недостоверни?
Всъщност ти бъркаш! Огромен процент от трафика при търсене се разпределя между първите 3 сайта /освен в по-специфични ниши и/или частни случаи/ като процента за първия сайт достига oт 30 до ...%, съответно за втория - петнайсетина %, третия - десетина и надолу в първата страница започват главоломно да падат %-те като за десетия остават около 2%! Т.е. една десета от трафика за думи от втора до пета позиция според мен е абсолютно нормално!

Ясно.. Сега друг въпрос, за да не отварям нова тема ще пиша тук.

Колко време е необходимо, за да се види резултат от "линкбилдинга". Мисълта ми, е например днес събмитвам сайта тук-там, вътрешни линкове, от други сайтове, социални мрежи и т.н. След колко време горе-долу се отчитат тези действия от Гугъл??

Горе