Структура на сайт за добро SEO

От: Структура на сайт за добро SEO

Здравей, хубава статия. Аз като начинаещ ме впечатли. и най-вече пирамидалната структура. Тя няма да е само за търсачките, а и за потребителите. Останал съм с впечатление, че е добре потребителите да се водят / подтикнат да преминат на друга страница. Именно с тези връзки към подобни или други статии в сайта.
В тори ред на мисли. Колко би струвало една оценка на сайт, за това колко е SEO Friendly? Структура, навигация, и т.н.
 
От: Структура на сайт за добро SEO

статията е много полезна и като се има предвид, че е написана от Joost de Valk - Yoast.com, тогава четете и между редовете. Крайно време е много уебдизайнери да разберат, че един сайт представя дадена бизнес идея в нета и основата за успеха е доброто СЕО.
 
От: Структура на сайт за добро SEO

Споменати са само стари всеизвестни фактори, а такива като ниво на вложеност, вътрешен кросслинкинг, преразпределяне на теглото и важността на страниците вътре в сайта не са осветени.
И нито дума за така важните bread crumbs.
Че и преведена. Ти преводач ли си? Или копипастер?
 
От: Структура на сайт за добро SEO

За щастие май съм уцелила добра структура на сайта ми :)
Много полезна статия, браво!
 
От: Структура на сайт за добро SEO

Определено статия, която трябва да се прочете от всеки тръгнал да прави сайт.
 
От: Структура на сайт за добро SEO

Добра е статията!

Някой знае ли добри wp теми които да пасват а модела? Виждал съм стотици теми които да ползват н1 н2 за менюта например ... отврът!
 
От: Структура на сайт за добро SEO

Понеже получих два червени картона за по-горния си коментар, всключително и от ТС, искам да уточня какво съм имал предвид.

Google отчита ниво на вложеност на страниците на сайта, ако за да се добере до някоя страница посетителят трябва да направи повече от 3 клика - тази страница се смята за маловажна, слабо се класира и линковете от там имат малко сила и нисък ПР.
В зависимост от това, колко дълбоко в сайта е заровена страницата Google определя важността й. За това с такива картинки не ми скачайте ( http://seobulgaria.net/wp-content/uploads/2011/02/sitestructure-2.jpg )
За да се класират еднакво добре всичките страници на вашия сайт, не трябва да съществува ниво на вложеност по-голямо от 3 клика, а в идеален случай - 2. виж тук ( http://www.site-do.ru/images/dosite2.gif )
И понеже в момента модата е да се разчита на вътрешни страници при оптимизацията, тези от тях, които искате да се класират наистина не трябва да са на повече от 1 клик от главната. Значи важните подкатегории трябва да присътстват на главната.
Съответно, внимавайте да не анонсирате на главната страници, коио не бихте искали да се класират, за да не разпръсквате теглото напразно.

Съвет - ако имате голям информационен сайт с много нива на вложеност - създайте Sitemap не само за търсачките (xml или tar.gz) а и за посетителите, и го сложете на 1 клик от главната - така няма да имате страница в сайта с ниво на вложеност по-голямо от 2 клика.

Bread Crumbs е нужен за създаване на един вид клъстъри, тематически групи в сайта, защото създава кросслинкната структура като:

Главна=>категория=>страница 1 в тази категория
----------------------страница 2
----------------------страница 3
----------------------страница 4
----------------------страница 5
и по този начин оформя тематически клъстъри или не знам как до кажа точно, надявам се че сте разбрали.

А, да, и още съвет - превеждайте глупави статии от английски, слагайте си ги в сайта, на който предлагате СЕО Услуги и си правете безплатен линкбилдинг във вид на помощ на новаците по форумите.

А, браточка, не си погледнал датата на публикацията, защото пича я е махнал. Та статията ти е от 2007-ма, т.е. това е СЕО от преди 5 години. Бравос. ( http://temza.com/2008/07/24/website-structure-links/ )
 
От: Структура на сайт за добро SEO

Ти изкърти, ето това вече беше анализ ;) Браво, и аз съм съгласен, че структурираността има огромно значение. :|
 
От: Структура на сайт за добро SEO

Линка от споменатата статия е неактивен, някой може ли да сложи валиден линк?
 
От: Структура на сайт за добро SEO

Линка от първия пост нещо се е бъгнал ....дали ще можем да я видим някъде тази , така полезна статия?
 
От: Структура на сайт за добро SEO

Лоша работа ! Добре че сайта който подготвям (вече 7-8 месеца) :lol: няма "много структура".
 

Горе