macrogrand
New Member
Пиша си нова фрейм, но не знам как най-добре да структурирам рутирането. В общи линии схемата е тази /locale/controller/action/slug -> /bg/news/details/zaglavie, а неяснотите са тези:
А другия въпрос:
да имам ли съдържание на root директорията ввв.site.com или да го редиректна към локализацията към ввв.site.com/en/ за да нямам повтаряне на кънтент. Защото на ввв.site.com пускам BG кънтент/версия (ако браузъра на клиента е от BG) после търсачката като иде на ввв.site.com/bg/ има същия кънтент. Другия недостатък е че ввв.site.com понякога е на BG понякога на EN. Та затова ще се прецакам ли ако пусна редирект.
Предварително мерси за съвети и отговори
- По-добре ли е да завършва на .html -> /bg/news/details/zaglavie.html
- По-добре ли е да в различните локализации да имам предефиниране на рутирането -> /bg/новини/детайли/заглавие (по-просто казано да адреса да е на кирилица)
- По-добре ли е да използвам сепаратор '-' (тире) вместо '/' (наклонена черта) -> /bg/новини-детайли-заглавие.html
А другия въпрос:
да имам ли съдържание на root директорията ввв.site.com или да го редиректна към локализацията към ввв.site.com/en/ за да нямам повтаряне на кънтент. Защото на ввв.site.com пускам BG кънтент/версия (ако браузъра на клиента е от BG) после търсачката като иде на ввв.site.com/bg/ има същия кънтент. Другия недостатък е че ввв.site.com понякога е на BG понякога на EN. Та затова ще се прецакам ли ако пусна редирект.
Предварително мерси за съвети и отговори
Последно редактирано от модератор: