Съвети за развитие на директория за статии.

5ROVBABY

Active Member
Ще помоля собствениците на такива директории или хората, които имат понятие от развитието на такава да ми дадат някакви насоки. Директорията е на английски и от Google Webmasters съм я насочил към САЩ. Изпитвам трудности в измислянето на начин да привлека хора, които да събмитват статии, но може би това е защото директорията е на практика празна и няма ПР. Това води до следващия ми въпрос, как най-бързо да получа ПР? Наясно съм, че трябва да се пишат статии и от мен и затова ще се опитам да пиша/уникализирам редовно по някоя друга статия. От тук следва въпроса, каква е оптималната дължина на статиите, които да пиша? Ще очаквам с интерес отговорите ви, благодаря.

От: Съвети за развитие на директория за статии.

Директория за статии се популяризира посредством СЕО и включване в директории и списъци за директории на статии.
Пишеш "article directory list" и почваш да се опитваш да предложиш и твойта.
СЕО-то е да си оптимизираш главната страница по думите "Article directory", dofollow article directory, instant approve, wordpress article directory.
Тъпото е че без ПР можеш да разчиташ само на СПАМ-събмити със спиннато съдържание.
Задължително си сложи каптча и максимална защита срещу спам
избери си насока - така определено можеш да получиш някакъв ПР - например медицински статии, или туристически, или клийнинг.
Направи я да изглежда като блог, сложи автоматично добавяне на картинки, включи excertps, за да не ти блъскат цели статии на главната без read more,
Артикъл директориите губят ПР и нямат трафик заради липсата на насоченост на статиите, нетематичност на изходящите линкове и т.н, за това е добре да се ориентираш към някоя ниша и да приемаш статии само в тази тематика
Проверявай статиите ръчно в гугл, като пускаш парчета от по 5 думи в кавички, желателно от 3 произволни места в статията

От: Съвети за развитие на директория за статии.

Засега съм сложил статиите да се одобряват от мен, точно поради спама, но май ще трябва да преосмисля това мое решение.

Горе