Съвет за енкодинг UTF-8

wood

Well-Known Member
Използвам готова CSM...сега файловете са кодирани в ANSI...тъй като преправям всички файлове на български се опитвам да конвертирам на UTF-8 ( без DOM) . Но в момента в който кача файла на сървъра той пак си става на ANSI, и текстовете на кирилица излизат на ����. Използвам notepad+++ и FTP Filezila. Къде бъркам

От: Съвет за енкодинг UTF-8

От нотепат++ иди на Format/Converto to UTF8 without BOM.
Фтп клиента няма значение, но аз лично гледам да му пусна binary mode да е за всички файлове без значение дали са текстове или истински binary файлове. Няма да се учудя ако ANSI режима на ъплоуд ти прецаква файловете.

От нотепат++ иди на Format/Converto to UTF8 without BOM.
Фтп клиента няма значение, но аз лично гледам да му пусна binary mode да е за всички файлове без значение дали са текстове или истински binary файлове. Няма да се учудя ако ANSI режима на ъплоуд ти прецаква файловете.

Прехвърлям с filezila в двойчен режим, с нотепада отварям файла, давам му да се конвертира в UTF8 without BOM, давам му сейв и файла е запаметен в този формат. Затварям нотепада и пак отварям файла с нотепад и виждам че файла си е пак в ANSI.
ThinkFast, какво имаш предвид че може да се е прецакало при ъплоуд...как да го избегна.

Не е от качването... Отварям файла с нотепад и като отида на Оформление, отметката е на ANSI. Давам да се конвертира в UTF8 without BOM и сейв и отметката е на UTF8 without BOM. Затварям нотепад и пак отварям файла и отметката е пак на ANSI. Изглежда че след като се затвори нотепад всичко се връща в начално положение. Мислех че е от нотепад, прейнсталирах го наново но е същото.

Не я гледай тази отметка
Да нямаш флекс тайп?

Ами честно казано не си спомням да съм инсталирвал флекс тайп...Странното ми е че преди месец-два инсталирах същите файлове на кирилица и всичко беше ОК. Мисля да пробвам с php desinger от 10 мин. търся къде е отметметката на енкодиците.

Или фтп клиента ти не качва файла както трябва или кирилицата ти е омацана.

Ето ти един прекрасен редактор, който освен конвертиране между всякакви кодировки, предлага и доста сносно преглежнане на html, php, css и т.н. файлове.

http://www.uniqway.com/poetic/downloads/up.exe

Горе